HERREMAD 

   MENU 14.Jan 2014

MADHOLD 2

 

Pernilles Creamed Curry Soup.

Ovnbagt laksefilet med ratatouille og balsamicoglace




 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Pernilles Creamed Curry Soup.
 

Ingredienser:

 
bullet25 g smør eller margarine
bullet1 stort løg,hakket
bullet1 stor gulerød, skåret i småstykker.
bullet1 fed hvidløg, presset
bullet3 teskeer karry
bullet1 spiseske hvedemel
bullet1/2 liter hønsekødsbouillon (terning)
bullet2 teskeer citronsaft
bulletSalt og peber(hvid) efter smag + evt. en anelse sukker
bullet1 stænk tabasco
bullet1 laurbærblad
bullet1 1/2 deciliter piskefløde

 

Pernilles Creamed Curry Soup.
 

Fremgangsmåde:

 

  1. Smørret smeltes. Løg,hvidløg og gulerød tilsættes og svitses indtil løgene er klare uden at brune.
  2. Karryen tilsættes og svitses, hvorefter hvedemelet tilsættes og svitses let i ca. 1 minut.
  3. Bouillonen tilsættes herefter i små portioner og det hele bringes i kog.
  4. Citronsaft, salt, peber, tabasco og laurbærblad tilsættes og det hele simrer i ca. 20 minutter.
  5. Laurbærbladet fiskes op før det hele blendes, piskefløden tilsættes, suppen opvarmes og serveres.

     

 

Ovnbagt laksefilet med ratatouille og balsamicoglace.
 

Ingredienser til 4 personer

 

bullet600 g laksefilet med skind
bullet1 stk. fennikel
bullet2 dl balsamico
bullet1 stk. squash
bullet1 stk. citron
bullet1 fed hvidløg
bullet3 stk. tomater
bullet2 stk. røde peberfrugter
bullet2 stk. rødløg
bulletOlie
bulletSalt og peber

 

 

 

 

 

Ovnbagt laksefilet med ratatouille og balsamicoglace
 

Fremgangsmåde:

  1. Ratatouille: Skær fennikel, squash, peberfrugter, hvidløg og rødløg i små fine tern.
  2. Sautér det hele i lidt olie på en varm pande og smag til med salt,  peber og citronsaft
  3. Kort før serveringen tilsættes tomaterne (befriet for kerner og skåret i tern)
  4. Fisk: Skær fisken i portionsstykker (hvis det ikke allerede er gjort).
  5. Læg dem i en ovnfast fad, krydr med salt og peber og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
  6. Fjern skindet før serveringen.
  7. Glace: Balsamicoen hældes i en lille gryde og koges langsomt ind (ca. 10-15 min.) til den begynder at blive tykkere.
  8. Den stilles til afkøling, hvorefter den i løbet af få minutter får en cremet konsistens.
  9. Anretning: Fordel ratatouillen på midten af 4 tallerkner og læg et stykke fisk ovenpå.
  10. Balsamicoglacen hældes rundt om både fisk og ratatouille i en tynd ring.
  11. Server retten sammen med frisk pasta eller små nye kartofler.