HERREMAD 

   MENU 03. dec 2013

MADHOLD 1


Andefrikadeller med auberginecreme

Fullingsteg med medisterpølse, flæsk og grønkålssalat
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Andefrikadeller med auberginecreme

Ingredienser til 4 personer (10 frikadeller)

bullet200 g andekød (lårkød med fedt og skind)
bullet5 g salt
bullet20 g hvedemel
bullet20 g kartoffelmel
bullet½ æg
bullet½ dl mælk
bulletEn knivspids hele korianderfrø
bulletEn knivspids kardemommefrøkapsler
bullet2 hele nelliker
bullet5 g pecannødder
bullet10 g syltet ingefær
bullet10 g frosne tyttebær
bullet5 g græskarkerner
bulletEn knivspids stødt muskatnød
bulletEn knivspids stødt cayennepeber
bulletEn knivspids stødt allehånde
bulletOlie til stegning

Auberginecreme

bullet1 lille aubergine
bulletOlivenolie
bullet1 fed hvidløg
bullet½ skalotteløg
bullet20 g flødeost naturel
bulletSalt og peber
bulletForårsløg til pynt
 
Andefrikadeller med auberginecreme

Fremgangsmåde

  1. Hak andekødet med skind på i kødhakkemaskine. Rør det sejt med salt
  2. Kom farsen i en skål og tilsæt begge slags mel, derefter æg og til sidst mælk
  3. Knus korianderfrø, kardemommekapsler og nelliker i en morter og saml skallerne op
  4. Hak pecannødderne groft og den syltede ingefær fint
  5. Rør alle krydderierne, pecannødder, græskarkerner, ingefær og tyttebær i farsen
  6. Lad kødet hvile en times tid i køleskabet
  7. Form til små frikadeller og steg dem i olie

Auberginecreme

  1. Vask auberginerne og smør dem med olie
  2. Bag dem i ovnen i 60-90 minutter ved 170 grader
  3. Afkøl dem let og halver dem på langs og skrab kødet ud
  4. Hak kødet groft med en kniv
     
  5. Hak hvidløg og skalotteløg fint og sauter i olivenolie
  6. Tilsæt auberginekødet og lad det simre i cirka 10 minutter
  7. Tilsæt flødeost og smag til med salt og peber

Servering

  1. Server de varme frikadeller med lun auberginecreme og pynt med forårsløg
     

Fullingsteg med medisterpølse, flæsk og grønkålssalat

Ingredienser til 4 personer

bullet75 g margarine
bullet120 g mel
bullet3 dl sød mælk
bullet2 æg
 



 

bullet400 g Julemedisterpølse
bullet400 g nakkekam
bulletMørk Sirup
bulletMargarine og svinefedt (til stegning)

Grønkålssalat

bullet6 stk Grønkålsblade
bullet3 stk Pærer
bullet50 gram Valnødder
 
bullet1 dl Sojafløde
bullet1 spsk Sennep
bulletcitronsaft
bulletSalt
bulletFriskkværnet peber

 
Fullingsteg med medisterpølse, flæsk og grønkålssalat

Fremgangsmåde:

  1. Margarine og mel bages op med den kogende mælk. Afkøles og 2 æg røres i, så dejen bliver til at skære i. (Ikke for meget eller for lidt mel !)
  2. Dejen rulles til en stor ”pølse” med en diameter på ca. 10 cm. i bagepapir og lægges i køleskabet /fryser til afkøling
  3. Derefter skæres det i skiver på ca. 2 cm.´s tykkelse, og koges i kogende vand. Man kan godt have nogle stykker i ad gangen. Vandet skal være kogende, når skiverne kommes i, og når de kommer op til overfladen, skal de tages op med hulske og lægges til tørre/afkøling på et rent viskestykke/ dobbelt lag køkkenrulle
  4. Derefter steges de på panden i margarine
     
  5. Julemedisterpølse og nakkekam koges separat og afkøles. Skæres derefter i passende stykker/skiver
  6. Herefter steges kødet i svinefedt til brun skorpe
  7. Rigeligt med mørk sirup varmes op i stegefedtet. Ca 4:1. (Husk sirup ikke må koge !)

Grønkålssalat

  1. Hak grønkålen meget fint
  2. Skær pærerne i terninger
  3. Rist valnødderne gyldne på en tør pande og bræk dem i mindre stykker
  4. Bland de tre ingredienser
     
  5. Smag fløden godt til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber
  6. Hæld dressingen over salaten lige før den skal serveres
     

Servering

  1. På en tallerken anbringes et stk. Fulling og et stk. medisterpølse og nakkekam sammen med rigeligt opvarmet mørk sirup og dertil serveres grønkålssalaten i en skål