HERREMAD 

   MENU 19. nov 2013

MADHOLD 1


Evas rejesalat

Karrykål spist i Østjylland

Gammeldags æblekage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Evas rejesalat

Ingredienser til 4 personer

Evas rejesalat

bullet1 salathoved
bullet1 pk. rejer (250 g)
bullet½ ds. asparges
bullet½ glaskaviar

Sauce:

bullet150g mayonnaise
bulletCa.½ dl mild chilisauce
bullet1 spsk. sherry
bullet1 spsk. cognac
bullet¼ tsk. paprika
bullet1 spsk. citronsaft
bullet¼ tsk.hvid peber
bullet¼ tsk. salt
bullet1 dl piskefløde pisket til skum

Flutes:

bulletFlutes (ad libitum)
 
Evas rejesalat

Fremgangsmåde

  1. Salatblade,de optøede rejer, asparges og kaviar fordeles i små skåle
  2. Saucen røres sammen og serveres dertil sammen med flutes
     

Karrykål spist i Østjylland

Ingredienser til 4 personer

bullet1½ spsk Santa Maria Karry Madras
bullet150 gr karry sauce pasta
bullet7 dl vand
 
bullet1 kg hvidkål, groft snittet
bullet1/2 kg stribet flæsk (skiver el strimler)
bullet3 dl vand
bullet5 gr grønsagsbouillon
 
Karrykål spist i Østjylland

Fremgangsmåde:

  1. Vand, Santa Maria Karry Madras og Karry Sauce pasta koges op under omrøring. Klar til brug.
     
  2. Hvidkålen lægges lagvis med flæsket i gryden. Vand og grønsagsbouillon kommes ved. Retten småsnurrer 30 min.
     
  3. Karrysaucen hældes ved og blandes godt med de resterende ingredienser.
    Retten koger videre yderligere 30 min.

     

Gammeldags æblekage

Ingredienser til 4 personer

bullet½ dl vand
bullet750 g skrællede æbler i mindre stykker
bullet25 g smør
bullet1 spsk sukker

Ristet rasp

bullet75 g smør
bullet150 g rasp
bullet85 g sukker

Pynt

bullet¼ liter Piskefløde 38% pisket til flødeskum
 
Gammeldags æblekage

Fremgangsmåde:

  1. Kom vand og æblestykker i en tykbundet gryde.
  2. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til æblerne er møre - rør af og til.
  3. Rør smør og sukker i æblemosen og smag til. Lad mosen køle af
     

Ristet rasp:

  1. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  2. Tilsæt rasp og sukker og rist blandingen ved jævn varme og under omrøring til den er gylden

Ved serveringen:

  1. Anret æblemos og rasp lagvis i en skål. Slut med flødeskum