HERREMAD 

   MENU 12.Nov 2013

MADHOLD 2

 

Irsk stuvning

Gammeldags æblekage


 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

 

Irsk stuvning

Ingredienser til 4 personer

bullet400 g lammebov
bullet300 g flæsk
bullet1 spsk. olie
bullet400 g. persillerod i tern.
bullet1  l. bouillon
bullet1 løg i skiver
bullet400 g frisksnittet hvidkål  
bullet400 g kartofler i tern
bullet1 1/2 tsk. Merian
bullet1 tsk. salt
bulletPebber
bullet1 bdt. persille

 

 

Irsk stuvning

Fremgangsmåde:

  1. Skær lammekød og flæsk i tern.
  2. Brun det i olie.     
  3. Tilsæt persillerod, gulerod, løg, hvidkål, kartofler og merian.
  4. Lad det svitse et par minutter.
  5. Smag til med salt og peber
  6. Server stuvningen drysset med hakket persille og groft brød.
  7. Koges ca. 1 1/2 time i gryde.

 


 

 

 Gammeldags æblekage

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g madæbler
bullet100 g sukker
bullet1 vanilliestang
bulletÆblekagerasp
bullet75 g makroner
bullet2 dl piskefløde
bullet1 kop portvin
bulletEvt. ribsgele
 

 

 

Gammeldags æblekage
 

         Fremgangsmåde

  1. Skræl æbler
  2. Sæt dem over kog.
  3. Kog æblerne ud til mos.
  4. Stil mosen til køl.

 

Anretning:

  1. Knus makroner
  2. Læg dem i bunden og overhæld dem med portvin
  3. Æblemos lægges over
  4. Rasp i mellemlag
  5. Dækkes med flødeskum.
  6. Dekoreres med ribsgele