HERREMAD 

   MENU 05. nov 2013

MADHOLD 1


Kung Pao kylling - m/sauterede grøntsager, Hjemmelavede (?) kroketter, Tun og ristet peberfrugtsalat og Tomat Carpaccio

Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg

Limefromage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Kung Pao kylling

Ingredienser til 4 personer

Marinade:

bullet1 spsk. hvidvin
bullet1 spsk. soya sauce
bullet1 spsk. olie
bullet1 spsk. majsstivelse (Majsena)

Sauce:

bullet1 spsk. hvidvin
bullet1 spsk. majsstivelse
bullet1 spsk. soya sauce
bullet1 spsk. olie
bulletchilipasta (chilipulver)
bulleteddike
bulletsukker
bulletGrønne løg/hvidløg/kastanjer/jordnødder gulerod

Kylling:

bullet1 kyllingebryst
 

Hjemmelavede kroketter:

bulletKartofler svarende til ½ liter
bullet2 æg
bullet4 spsk. mel
bullet2½ dl. rasp
bullet1 dl. piskefløde
bulletsalt
bulletpeber (måske)

 

 

Tun og ristet peberfrugtsalat

bullet4 peberfrugter
bullet80 g tun i olivenolie
bullet2 æg
bullet1 rødløg
bullet8 sorte udstenede oliven
bullet1 spsk. sherry
bullet3 spsk. jomfruolie
bullet2 spsk. hakket bredbladet persille

Tomat Carpaccio

bullet4 tomater
bullet2 spsk. olivenolie
bullet1½ spsk. balsamicoeddike
bullet1 fed hvidløg
bulletoregano/basilikum (efter behag)
bulletsort peber
 
Kung Pao kylling

Fremgangsmåde

Marinade:

  1. Bland hvidvin, soya sauce, olie og majsstivelse - evt. lidt vandblanding

 

 

Sauce:

  1. Bland hvidvin, soya sauce, olie, majsstivelse/vandblanding, chilipasta, eddike og sukker
  2. Tilsæt løg, hvidløg og hvad vi har til rådighed af nødder
  3. Varm saucen langsomt indtil den dufter tilpas (aromatisk)


 

Kylling:

  1. Skær kyllingebrystet op i bidder på ca. 2x2x2 cm3
  2. Kyllingebidderne kommes i marinaden (dækkes) og stilles i
    køleskab i ca. 30 minutter
  3. Kylling og marinade hældes på en pande og steges

Hjemmelavede kroketter

(De er vanskelige at lave, derfor har vi købt frosne, men skulle et hold have lyst til at prøve har vi også købt kartofler + øvrige ingredienser):

  1. Kartoflerne koges møre, moses og røres sammen med det ene æg, piskefløde, salt og muligvis lidt peber
  2. Lav derefter 8 boller
  3. Pisk det andet æg let
  4. Dyp kartoffelbollerne først i mel, derefter i æg og sidst i rasp
  5. Frituresteg bollerne til de er gyldne og hold dem varme i en 150
    grader varm ovn indtil de skal serveres

Tun og ristet peberfrugtsalat

  1. Gril peberfrugterne
  2. Kog æggene hårdkogte, pil dem derefter og skær i kvarte
  3. Hak rødløget i små stykker
  4. Bland æg, rødløg, oliven (som er skåret i halve), sherry, olie og hakket persille
  5. Læg de blandede ingredienser over de grillede peberfrugter

 


Tomat Carpaccio

  1. Skær tomaterne i stykker og placer den i en skål
  2. Tilsæt olivenolie, balsamico, hvidløg og diverse krydderurter og
    friskkværnet peber

Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg

Ingredienser til 4 personer

bullet1kg kalvekød
bullet2 skalotteløg
bullet2 fed hvidløg
bullet4 spsk. smør
bullet4 portobellossvampe
bullet4 kantereller
bullet2 spsk. cognac
bullet2 spsk. mel
bullet1 sjat rødvin
bulletsalt
bullethvid peber

 

Kalvekød m/ sauterede skalotteløg og hvidløg

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader og derefter ned i temperatur
  2. Varm olien i en bradepande sat over medium høj varme
  3. Stryg kalvekødet med salt, peber og Herbes de Provence
  4. Når olien er næsten rygende reduceres varmen lidt
  5. Tilsæt kalvekødet som svitses på alle sider i 1 til 2 minutter eller indtil det er gyldent.
  6. Steg kødet, drej lejlighedsvis i omkring 35 minutter eller indtil den interne temperatur er ca. 70 grader
  7. Fjern kødet fra bradepanden og sæt det på et skærebræt og dæk det løst med folie.
  8. Smelt 2 spsk. smør i en mellemstor gryde, tilsæt skalotteløg og hvidløg til det er let karamelliseret
  9. Tilsæt svampe og kog i 5 minutter eller indtil væsken er fordampet
  10. Kog med cognac, drys med mel, rør det godt sammen og tilsæt vin og lad det simre
    ca. 15 min.
  11. Pisk det resterende smør i og smag til med salt og peber
  12. Kødet skæres i skiver, tallerken serveres med tilbehøret over

 

Limefromage

Ingredienser til 4 personer

bullet2½ dl. sødmælk
bullet3 limefrugter
bullet75 g sukker
bullet4 æggeblommer
bullet3 blade husblas
bullet2 limefrugter (saften)
bullet2 dl. piskefløde
bullet500 g jordbær
Limefromage

Fremgangsmåde:

  1. Giv mælken et opkog med reven skal fra limefrugt og sukker
  2. Pisk mælken i de sammenpiskede æggeblommer og varm det
    hele et øjeblik uden at koge
  3. Tilsæt den udblødte husblas og lad blandingen afkøle
  4. Tilsæt saften fra 2 limefrugter og stil skålen i køleskabet til fromagen
    er ved at blive tyk. Rør af og til i fromagen
  5. Bland nu den piskede fløde samt jordbærrene som skives. Gem nogle til pynt
  6. Fordel blandingen i portionsglas (evt. i en skål)
  7. Pynt med en halv skive limefrugt og skiver af jordbær