Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos
Føtex |
HERREMAD
MENU 09. apr. 2013
MADHOLD 1 |
Rejecocktail med
avocadocreme
Marineret Flanksteg
Engelsk citron-fløde dessert |
Rejecocktail med avocadocreme
Ingredienser til 4 personer
Rejecocktail
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Rejer (gerne store rejer) - hvis store gerne 6 |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 Mango (afhængig af størrelse er ½ måske nok) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Finthakket koriander |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Finthakket chili |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Fintskåret frisk kokos (kan udelades eller erstattes med
kokosflager, der ofte fås ristede) |
Avocadocreme
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1½ -2 Avocado |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Limesaft af 1 lime |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Finthakket rødløg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | evt. salt
|
|
Rejecocktail med
avocadocreme Fremgangsmåde
- Kom avocado og limesaft i foodprocessoren til det er en helt
glat creme
- Derefter røres finthakket rødløg i.
- Fjern eventuelle haler fra rejerne og kom dem i en skål
- Skær mangoen i tern, og bland den med finthakket rød chili og
friskhakket koriander
- Skær frisk kokos i små mundrette stykker og bland dem i
mangoblandingen
- Læg rejer, mangoblandingen og avocadocremen lagvis i et glas
Server den eksotiske rejecocktail med det samme.
|
Marineret Flanksteg Ingredienser til
4 personer
Flanksteg
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 600 g flanksteg (1-2 stk.) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 dl mørk luksus øl, fx porter |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 spsk. honning |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | friskkværnet peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ¼ l madlavningsfløde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 20 g smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ¼ tsk groft salt
|
Saltkartofler
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 liter kogende vand |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1¾ dl groft salt (ca. 200 g) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 kg skrubbede små nye kartofler |
|
Marineret Flanksteg Fremgangsmåde
Kød, marinade, kartofler
- Bland øl, honning og peber i en plastikpose egnet til madvarer
- Kom flankstegen i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i
køleskabet i 45 min
- Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst
- Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12
min. eller til de er møre
- Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med
bagepapir
- Bag kartoflerne midt i ovnen
- Tag imens kødet op (gem marinaden) og dup det tørt
- Lad smørret blive gyldent i en pande
- Brun kødet 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag
varme i 8 min. - vend af og til
- Tag flankestegen op, drys med salt og lad den hvile tildækket i
15 min
- Kom marinaden i panden sammen med fløden og kog ved jævn varme i
5 min
- Skær kødet i tynde skiver og spis det sammen med saltkartofler
|
Engelsk citron-fløde dessert
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1-2 citroner (usprøjtet) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3-5 spsk. sukker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3½ dl piskefløde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 spsk. hedvin (gerne muskatvin) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 knivspids. stødt muskat |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Frisk citronmelisse eller mynte |
|
Engelsk citron-fløde
dessert Fremgangsmåde
- Kog citronsaft, fintrevet citronskal og sukker igennem, til
sukkeret er opløst, og hæld det i en skål til afkøling
- Pisk fløden let og tilsæt citronlagen. Pisk til
flødeskumskonsistens
- Vend evt. vin i cremen og kom den i en skål eller fordel den i 4
små glas
- Stil dem koldt indtil servering
Drys med ganske lidt muskat og pynt med citronmelisse
|