HERREMAD 

   MENU 2. april 2013

MADHOLD 2

Nøddeguf som snack til et glas vin

Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør
Rødbedesalat, salat med svampe samt det knasende frugt- og nøddemiks

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Nøddeguf som snack til et glas vin

Ingredienser til 4 personer

bullet150 g tørrede frugter: Dadler, rosiner, figner
bullet100 g mandler
bullet2 spsk. portvin
bullet½ tsk. kanel

Nøddeguf som snack til et glas vin

Fremgangsmåde:

Hak de tørrede frugter og mandler groft med en stor kniv. Bland og smag til med portvin og kanel


Socialt samvær - snacks og god rødvin - og så venter vi på, at middagen bliver færdig

Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør

Ingredienser til 4 personer

bulletca. 600 g lammeculotte
bullet2 spsk. timian
bullet2 spsk. citronsaft
bullet½ tsk. salt
bulletfriskkværnet peber
bullet500 g rødbeder
bullet1 spsk. olie
bullet1 spsk. sherryeddike
bullet½ dl. æblemost
 

Salat med svampe:
 

bullet100 g blandet salat
bullet100 g kantareller
bulletlidt smør til stegning
bullet2 spsk. olivenolie
bullet2 spsk. lys eddike
bullet1 tsk. sennep
bullet1 lille fed hvidløg
bulletsalt, peber

Nøddetilbehør:
 

bullet100 g dadler
bullet75 g valnødder
bullet200 g vindruer
bulletsmør til stegning

 

Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pak kødet ud.
  3. Rør timian, citron, salt og peber sammen og vend kødet i det.
  4. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det i 30 minutter.
  5. Lad det hvile et par minutter inden udskæring.
  6. Kog rødbederne møre, det tager ca. 45 minutter.
  7. Hæld kold vand over og gnub skindet af.
  8. Skær dem i mundrette stykker og vend i olie, eddike og æbelmost.
  9. Smag til med salt og peber.
     

 

  1. Rens salaten og dup den tør.
  2. Rens svampene.
  3. Brun smørret på en pande og steg svampene i ca. 10 minutter over middel varme.
  4. Rør olie, eddike og sennep sammen og smag til med knust hvidløg, salt og peber.
  5. Vend salat og svampe dressingen .

 

 

  1. Halver dadlerne på langs.
  2. Hak nødderne groft.
  3. Halver druerne.
  4. Vend dadler, valnødder og vindruer sammen.
  5. Varm smørret på panden og vend frugter og nødder rundt et par minutter.