Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013

 

Råvarerne er købt hos Føtex

HERREMAD 

   MENU 19. mar. 2013

MADHOLD 1

Lakseroulade med Spinat & Flødeost

Oksefilet med stegte kartofler og rødvinssovs
 
Portvinsfromage

Lakseroulade med Spinat & Flødeost

Ingredienser til 4 personer

bullet4 æggeblommer
bullet4 æggehvider
bullet300 g frosset helbladet spinat
bullet1½ dl fløde
bullet200 g naturel flødeost
bulletCitronsaft
bullet150 g røget laks
bullet1 lille løg
bullet1 rød peberfrugt
bullet1 lille bundt purløg
Lakseroulade med Spinat & Flødeost

Fremgangsmåde

  1. Den optøede spinat trykkes fri for væde.
  2. Æggeblommerne og fløden røres i spinaten med lidt salt og peber.
  3. Æggehviderne piskes helt stive og vendes forsigtigt i massen, som smøres på en bageplade med papir. (ca. 35x35 cm)
  4. Bages i ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter eller til den er gylden brun.
  5. Afkøles og vendes med "bagsiden" op, så den gyldne side vender ned på et stykke bagepapir.
     
  6. Flødeosten røres blød med lidt citronsaft.
  7. Laksen skæres i små stykker og røres i massen sammen med løg, peberfrugt og purløg.
  8. Løg og peberfrugt hakkes fint. Purløg klippes i små stykker
  9. Løg, peberfrugt og purløg, fordeles på rouladebunden (nemmest med gummihandsker).
     
  10. Rouladen rulles sammen og pakkes ind indtil servering (skal gerne stå i køleskabet til dagen efter.)
     
Oksefilet med stegte kartofler og rødvinssovs

Ingredienser til 4 personer

bullet800 g oksefilet

Marinade

bullet3 dl halvtør rødvin
bullet1 hakket rødløg
bullet1-2 snittede gulerødder
bullet3 knuste fed hvidløg
bullet1 tsk peberkorn

Kartofler

bullet1 kg tyndt skrællede små kartofler
bullet1½ spsk. olie
bullet1 dl klippet kørvel
bulletGroft salt

Sovs

bulletCa. 3-4 spsk. Maizena-mel
bulletEvt. kulør
bulletSukker
bulletSalt
bulletPeber

Tilbehør:

bullet Ca. ½ kg. grønne bønner (frosne)
 
Oksefilet med stegte kartofler og rødvinssovs

Fremgangsmåde

Kød og marinade

  1. Afpuds kødet og rids fedtlaget
  2. Hæld  rødvin i et dybt fad. Tilsæt løg, gulerødder, hvidløg og peberkorn.
  3. Læg kødet i fadet og vend rundt. Lad det marinere i ca. 1 time i køleskab.
  4. Opvarm ovnen til 200 grader.
     
  5. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt
  6. Læg kødet på en rist over en bradepande og sæt det midt i den varme ovn. Hæld marinaden i bradepanden.
  7. Kødet steges i ca. 45 min., eller til det når en temperatur på 58 grader (rosa stegt).
  8. Lad kødet hvile i 15-20 min., inden det skæres for

Kartofler

  1. Kartoflerne skrubbes rene og koges i 8 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg.
  2. Vend med olie og sæt fadet i den varme ovn i 15-20 min.
  3. Øg ovnens temperatur til 225 grader. Vend undervejs og krydr med kørvel og salt de sidste 2 min.

Sovs

  1. Si stegebouillonen (marinaden fra bradepanden) ned i en kasserolle og bring i kog.
  2. Rør maizenamelet op i lidt koldt vand.
  3. Jævn bouillonen med maizenaen (tilfør langsomt og rør kraftigt, så klumper undgås).
  4. Tilsæt evt. kulør
  5. Smag til med sukker, salt og peber.

Tilbehør

  1. Bønnerne kommes i en gryde med kogende vand og står i ca. 3-4 min.
  2. Vandet hældes fra og bønnerne hældes over i et serveringsfad.

                 
     
Portvinsfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet2 tsk. honning
bullet25 g smuttede hele mandler

Fromage:

bullet2 blade husblas
bullet1/4 liter piskefløde
bullet2 sksk. florsukker
bullet½ dl hvid portvin
bullet1 ds. grønne figner (ca. 600g)
 
Portvinsfromage

Fremgangsmåde

  1. Smelt honningen i en pande.
  2. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er blanke og gyldne.
  3. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Fromage:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
  2. Pisk fløden let og tilsæt florsukker.
  3. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad
  4. Afkøl husblasen med portvin og hæld den i flødeskummet under omrøring
  5. Hæld fignerne til afdrypning og anret dem i 4 portionsglas. Fordel fromagen over.
  6. Stil desserten koldt i ca. 1 time.

Servering:

  1. Pynt fromagen med honningristede mandler