Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013

 

Råvarerne er købt hos Føtex

HERREMAD 

   MENU 05. feb. 2013

MADHOLD 1

Canneloni Piedmontesi
 
Crepes Suzettes med to slags is
Canneloni Piedmontesi

Ingredienser til 4 personer

Pandekager

bullet130 g mel
bullet3 æg
bullet2,8 dl sødmælk
bullet3 spsk. olivenolie
bulletSalt

Fyld

bullet2 skalotteløg
bullet2 fed hvidløg
bulletOlivenolie
bulletLidt frisk rosmarin
bulletLidt frisk salvie
bullet350 g hakket kalvekød
bullet130 g parmaskinke
 
bullet3 spsk. frisk spinat
bullet130 g revet ost (Fontina eller mild Asiago)
bullet2 æg
bulletSalt og peber

Bechamel

bullet70 g smør
bullet70 g mel
bullet6 dl sødmælk
bulletRevet muskat
bullet3 + 2 spsk. revet parmesan (i retten og som topping)
bulletSalt og peber

Tilbehør: Salat med agurk og melon

bullet1 Agurk
bullet½ Galia melon
bullet1 Citron
bullet1 bdt. Forårsløg
bullet2 spsk Hvid balsamico eller citronsaft
bullet2 spsk Olivenolie
bulletSalt
 
Canneloni Piedmontesi

Fremgangsmåde

Pandekager:

  1. Rør melet grundigt med æggene og tilsæt sødmælk mens der piskes så evt. klumper af mel forsvinder.
  2. Rør olie og salt i dejen og lad den hvile lidt i køleskabet
  3. Bag 8 pandekager på vanlig vis i lidt smør på panden. De må ikke blive for
    mørke! Lad dem køle af.
     

Fyld:

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i olivenolie
  2. Kom hakket rosmarin og salvie ved og lad det snurre med et øjeblik
  3. Kom derpå det hakkede kalvekød ved og brun det
  4. Tilsæt parmaskinken, som først er hakket, og lad det hele stege sammen i nogle minutter
  5. Tilsæt evt. et par spsk. vand, hvis det bliver for tørt
  6. Kom indholdet af panden i en skål, lad det køle lidt af
     
  7. Spinaten koges, afkøles lidt og hakkes
  8. Bland spinaten med revet ost og æggene
  9. Smag til med salt og peber og hæld det hele i samme skål som resten af fyldet

 

Bechamel

  1. Lav en bechamel ved at smelte smørret og bage melet af.
  2. Tilsæt mælk mens der piskes og lad saucen koge igennem i nogle minutter
  3. Smag til med muskat, salt og peber og rør 3 spsk reven parmesan i
     
  4. Læg en pandekage på skærebrættet og kom et par spsk. fyld på.
  5. Rul pandekagen sammen og læg den i et smurt gratinfad. Fortsæt til pandekager og fyld er brugt op
  6. Hæld bechamelen over og topdres med 2 spsk revet parmesan
  7. Sæt gratinfadet i en 200 grader varm ovn til overfladen er gylden og boblende

Serveres med en god salat som tilbehør:

  1. Skrællet agurk udkernes og skæres i passende små stykker (2*2*2 cm3)
  2. Skrællet melon udkernes og skæres i passende små stykker (2*2*2 cm3)
  3. Citronskal rives (evt. med juliennejern)
  4. Forårsløg skæres i tynde strimler
  5. Det hældes sammen i en skål, hvor der tilsættes Olivenolie samt hvid balsamico eller citronsaft. Der smages til med salt.
     
Crepes Suzettes med to slags is

Ingredienser til 4 personer

Pandekager

bullet170 g hvedemel
bullet1 spsk sukker
bullet½ tsk salt
bullet3 æg
bullet3 dl mælk
bullet1½ dl pilsner
bulletRevet skal af 1 øko-citron
bullet30 g smeltet smør


Sauce

bullet2 spsk sukker
bulletSaft af 2 appelsiner
bulletSaft af 1 citron
bulletSkal af 1 øko appelsin
bullet1 stor spsk smør
bullet5 cl Grand Marnier
bulletCognac til flambering

Tilbehør: Is

bullet½ l pistacie-is
bullet½ l chokolade-is
bulletMandelsplitter
Crepes Suzettes med to slags is

Fremgangsmåde

Pandekager:

  1. Mel, sukker og salt blandes. Æggene røres i og derpå mælk og øl
  2. Tilsæt revet citron  skal og smeltet smør
  3. Rør dejen grundigt igennem, så der ikke er klumper.
  4. Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side

    (Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade)

 

Sauce

  1. Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande.
  2. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og citronsaft, revet appelsinskal samt Grand Marnier ved.
  3. Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte.
  4. Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes

 


Serveres omgående med tilbehør i form af

  1. Overdrys med lidt ristede mandelsplitter
  2. To slags is