HERREMAD 

   MENU 15. jan. 2013

MADHOLD 2

Fiskesuppe

Skindstegt multe med plukket kørvel

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Fiskesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet250 g lakse-, torske- eller sejfileter
bullet1 finthakket skalotteløg
bullet1 spsk. olie
bullet½ tsk. karry
bullet1 dl hvidvinseddike
bullet1 bdt. forårsløg
bullet1rød chili
bullet75 g sukkerærter
bullet200 g frosne rejer
bullet6 dl fiskebouillon
bullet1 ds./400 ml kokosmælk
bulletsalt
bulletpeber
bulletgrovflûtes
Fiskesuppe

Fremgangsmåde

  1. Del fisken i passende stykker.
  2. Sauter skalotteløg og karry i olie et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt hvidvinseddike og kog til væden er reduceret til halvdelen.
  4. Skær forårsløgene incl. det grønne i tynde skrå skiver.
  5. Halver og udkern chilien og snit den fint på tværs.
  6. Kom det i gryden og damp 1 minut.
  7. Snit sukkerærterne tyndt på skrå.
  8. Læg fisk, rejer og sukkerærter i gryden.
  9. Bring fiskebouillon og kokosmælk i kog.
  10. Fordel retten i 4 suppeskåle og server.
     
Skindstegt multe med plukket kørvel

Ingredienser til 4 personer

bullet800 g multefilet uden skæl
bullet½ skrællet agurk
bullet2 dl ærter (bælgede)
bullet1 bdt. plukket kørvel
bullet2 dl hvidvin
bullet2 dl fiskefond
bullet100 g smør
bulletsalt
bulletfriskkværnet peber
bulletolie
bulletcitronsaft fra ½ citron
bullet1 bdt. grønne asparges
bullet1½ kg kartofler
Skindstegt multe med plukket kørvel

Fremgangsmåde

  1. Skær fisken i 4 stykker, rids i skindet som var det en flæskesteg. Drys godt med salt og peber.
  2. Hæld noget olie på en pande, og varm det godt op. Læg fisken på panden med skindsiden i olien. Sæt en tallerken på for at holde fisken ned, så bliver skindet dejlig sprødt.
  3. Steg ved moderat varme i ca. 6 minutter.
  4. Hæld hvidvin i en gryde og kog den ind. Der skal være ca. 1/3 tilbage i gryden.
  5. Hæld fiskefonden i, og kog ind til det halve.
  6. Tag små stykker smør og pisk dem i saucen.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Skær den skrællede agurk i stykker på ca. ½ cm og kom den i saucen sammen med ærterne og kørvelen.
  9. Varm saucen op og tag gryden af. Agurk, kørvel og ærter skal stadig have en "bid".
  10. Servér fisken anrettet på grøntsagerne.