HERREMAD 

   MENU 16. okt. 2012

MADHOLD 1

FARSERET FASAN

DRUETÆRTE

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  

FARSERET FASAN

Ingredienser til 2 personer

Fars:

bullet200 g hakket kalve- og svinefars
bullet1 æg
bulletca. 2-3 dl mælk
bulletrødvin - en sjat
bullethavregryn i en mængde farsen 'åbner' sig
bullet1 stort hakket løg
bulletca. 10 hakkede hasselnødder
bulletlidt stødt enebær
bulletpersille
bulletsalt
bulletpeber

Fasan:

bullet1 stk. fasan
bullet2-3 baconstrimler
bulletlidt smør eller olivenolie
bulletkødpinde
bullet1 dl fløde
bullet½ dl oliven
bullet5-6 vindruer uden sten
bulletlidt mel til jævning
bulletsalt
bulletpeber

Tilbehør til 6 personer:

bullet3½ dl crème fraîche
bullet1 spsk. sukker
bullet¼ tsk. groft salt
bullet2 æbler (ca. 300 g)
bullet4 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 275 g)
bullet300 g halve grønne vindruer uden kerner
bullet50 g grofthakkede valnøddekerner
Pynt
bladselleriblade
valnøddekerner
vindruer

FARSERET FASAN

Fremgangsmåde

Fars:

  1. Rør farsen til en passende konsistens med 1 æg, mælk, lidt rødvin, havregryn, et hakket løg, hakkede hasselnødder, stødt enebær, persille, salt og peber.

Fasanen:

  1. Skyl og tør fasanen og gnid den med salt og peber.
  2. Fyld farsen i fasanen med en ske og sy åbningen sammen.
  3. Læg baconstrimler omkring den og hold dem fast med kødpinde.
  4. Kom smør eller olivenolie i en tykbundet gryde, smelt smørret til det tager farve, brun fasanen godt på alle sider, kom lidt væske i gryden, læg låg på, og lad fasanen grydestege ved middelvarme i 20 minutter.
  5. Tag baconstrimlerne af så brystet kan blive brunt, og steg videre i endnu 10 minutter.
  6. Tilsæt fløden, oliven og vindruer og steg videre i ca. 15 minutter eller mere - til fasanen er mør.
  7. Tag fasanen op og hold den varm.
  8. Lav en sauce af væsken i gryden. Saucen skal måske jævnes med mel.
  9. Fasanen skæres igennem på midten og anrettes på et fad.

Tilbehør:   

  1. Vend crème fraîchen sammen med sukker og salt.
  2. Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen efterhånden, så de ikke bliver brune.
  3. Tilsæt forsigtigt bladselleri, vindruer og valnødder.
  4. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  5. Smag waldorfsalaten til, og kom den i en skål.
     

DRUETÆRTE

Ingredienser til en tærte

bulletmørdej
bullet1 æg
bulletkagecreme
bullet½ l mælk
bulletvindruer uden sten
bulletæblegelé
bulletcrème fraîche

DRUETÆRTE

Fremgangsmåde

  1. Rul 2 mørdejstykker så tyndt ud som muligt.
  2. Skær det ene stykke ud i strimler som skal bruges til kanterne.
  3. Pisk et æg sammen i en kop og smør kanterne med en pensel.
  4. Tryk kanterne fast. Lav evt. et mønster.
  5. Smør kanter og bund med et æg.
  6. Bages i en opvarmet ovn 2000 i 20 minutter.
  7. Kagecremen er nem og hurtig at tilberede. Tilsæt blot ½ liter mælk pr. brev, pisk i 1 minut, og sæt kagecremen i køleskabet. Efter 20 min. i køleskabet, er kagecremen klar til brug.
  8. Fyld den færdigrørte kagecreme i den afkølede tærte.
  9. Læg halve druer tæt hen over cremen.
  10. Smør æblegelé hen over frugten. Lad den stivne. Server med crème fraîche.