HERREMAD 

   MENU 2. okt. 2012

MADHOLD 1+2

Hvidløgsrejer
Gratineret fiskegryde
Madames æbletærte

 

Forside
Opskrifter
Menu 2012-2013
Råvarerne er købt hos Føtex  
Hvidløgsrejer

Ingredienser til 4 personer

bullet24 store rejer
bullet6 fed hvidløg knust
bullet1-2 små røde chili hakket meget fint
bullet2,5 dl olivenolie
bullet60 g smør
bullet2 spsk hakket persille
bulletflutes
Hvidløgsrejer

Fremgangsmåde

bulletStil ovnen på 220 gr.
bulletDrys knust hvidløg og hakket chili 4 små ildfaste skåle, fordel olie og smør i skålene.
bulletSæt skålene i ovnen i 6 minutter, eller til smørret er smeltet.
bulletFordel rejerne i skålene (forsigtigt) sæt dem i ovnen i 7 minutter, eller til rejerne er pink.
bulletDrys hakket persille over og server straks, hertil flutes.
Gratineret fiskegryde

Ingredienser til 4 personer

bullet400 g kartofler
bullet4spsk olie
bullet1 hakket hvidløg
bullet1 løg
bullet1 knoldfennikel – i skiver
bullet1 tsk fennikelfrø
bullet3 dl piskefløde
bullet2 handfulde parmesan
bullet2 håndfulde rasp
bullet2 citroner skåret i kvarte
bulletlaks eller ørred (filetter)
 
Gratineret fiskegryde

Fremgangsmåde

bulletKartofler koges og derefter skives og steges i olie.
bulletHvidløg, løg og fennikel frø svitses i opvarmet olie under låg i 10 min.
bulletFilet'erne lægges med skindsiden opad ovenpå løg / fennikel.
bulletRør fløde og parmesan sammen (gem lidt parmesan til at drysse ovenpå senere).
bulletKrydr blandingen med salt og peber og fordel den ovenpå fisken.
bulletKartoffelskiverne lægges ovenpå.
bulletDet hele stilles i ovnen i 15 min. Hvorefter det tages ud.
bulletDrys med parmesan og rasp. Og sæt den igen ind i ovnen i 5 min.
bulletCitroner presses over retten
Madames æbletærte

Ingredienser til 4 personer

Piedej:

bullet175 g mel
bullet100 g smør
bullet2spsk fløde

Fyld:

bullet4 – 5 mellemstore æbler
bullet50 g florsukker
bullet1 æggeblomme
bullet1/2 spsk kanel
bullet1 spsk vand
bulletPiskefløde til skum
Madames æbletærte

Fremgangsmåde

bulletSmuldr mel og fedtstof, og bland resten af ingredienserne i.
bulletLad piedejen hvile et stykke tid på et koldt sted
bulletRul dejen ud og læg den i bunden og lidt op ad siderne på en smurt springform.
bulletPensl dejen med æggeblomme.
bulletSigt 1 spsk. af florsukkeret over bunden.
bulletSkræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Tag-dæk dejen med æbleskiverne.
bulletSæt kagen i ovnen ved 225 gr. i 20 min.
bulletBland i mellemtiden i en gryde, vand, fedtstof, kanel og resten sukkeret. Lad blandingen koge til den blive tyktflydende.
bulletPensl den færdigbagte kage med sukkermassen og server den lunken med iskold flødeskum til.