HERREMAD 

   MENU 24. april 2012

HOLD 1

Artiskok med persillerelish og serrano
Indbagte koteletter!
Trifli med sveskekompot

 

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Artiskok med persillerelish og serrano

Ingredienser til 5 personer
 
bullet5 artiskokbunde
bullettørret serranoskinke

Persillerelish:
 
bullet½ bdt. bredbladet persille
bullet30 gr. kapers
bullet30 gr. cornichoner
bullet1 fed hvidløg
bullet1 tsk. dijonsennep
bullet½ dl. olivenolie
bullet1 kogt æg
bulletpeber
 
Artiskok med persillerelish og serrano

Fremgangsmåde
:


Blend ingredienserne groft sammen og lad det hvile på køl til det skal serveres.

Anret artiskokbundene med persillerelish og serranoskinke.
Indbagte koteletter!

Ingredienser til 4 personer

bullet4 svinekoteletter
bullet4 butterdejsplader
bulletsalt
bulletpeber
bullet1 æg
bullet300 gr. champignon
bullet300 gr. løg
bullet1spsk. balsamico
bulletsalt
bulletpeber

Grøn pebersovs:
 
bullet10 gr. smør
bullet1 spsk. syltede grønne peberkorn
bullet1 dl hvidvin tør
bullet1 dl piskefløde
bullet1 bouillonterning

Ovnbagte kartofler:

 
bullet800 gr. kartofler
bullet0,5 dl olivenolie
bulletgrillkrydderi
bulletsalt
bulletpeber
 Indbagte koteletter!

Fremgangsmåde:
 

  1. Brun koteletterne, og læg dem på en tallerken, krydr med salt peber.
  2. Champignon renses og hakkes.
  3. Løgene hakkes fint.
  4. Svits løg og champignon på samme pande som koteletterne til de ikke smider mere væde, tilsæt balsamico.
  5. Løg og champignon køles lidt af.
  6. Rul butterdejen ud.
  7. Fordel løg og champignon på hver plade og læg en kotelet over.
  8. Pak dem sammen, vend pakkerne så samlingen vender nedad.
  9. Pensles med æg.
  10. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

    Grøn pebersovs:
     
  11. Peberkornene sauteres i en gryde i smørret, tilsæt hvidvin og kog det lidt ned.
  12. Tilsæt fløde og bouillonterning og smag til med salt.

    Ovnbagte kartofler:
     
  13. Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte på langs, vendes med olivenolie, grillkrydderi, salt og peber.
  14. Steges i ovnen ved 200 grader i 45-50 minutter
Trifli med sveskekompot

Ingredienser til 6 personer

bullet150 g hakkede, bløde svesker
bullet1½ dl. vand
bullet2 spsk. sukker
bullet3 spsk. mørk portvin
bullet1 tsk. friskpresset citronsaft
bullet50 g. grofthakkede, smuttede mandler

Creme:
 
bullet2 æggeblommer
bullet3 spsk. sukker
bullet1 spsk. majsstivelse (Maizena)
bullet¼ liter sødmælk
bullet¼ liter piskefløde
bullet150 g. letknuste makroner

Pynt:
 
bulletfintrevet citronskal
Trifli med sveskekompot

Fremgangsmåde:

Sveskekompot:
 

  1. Bring svesker, vand og sukker i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter – rør af og til.
  2. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af.
  3. Vend mandlerne i.

    Creme:
     
  4. Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en gryde.
  5. Rør mælken i.
  6. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  7. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 minut.
  8. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.
  9. Pisk fløden til en let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. - gem resten til pynt.
  10. Læg creme, knuste makroner og sveskekompot lagvis i (høje) glas.
  11. Stil triflien i køleskabet i ca. 1 time.
  12. Pynt med flødeskum og citronskal (og server desserten med lange skeer.)