HERREMAD 

   MENU 17. april 2012

HOLD 2

Lakse ”hapser” med rejer Kylling på kartoffelbund

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
 

Forret: Lakse ”hapser” med rejer

Gammeldags røget Hjerting-laks har en tydelig duft og smag af løvtræ. Saltsmagen er moderat.

Filé Royal Laksemørbraden har en helt fantastisk smag og konsistens. Intet spild, første som sidste skive er ren ”smelte-på-tungen” nydelse. Skær skiverne i 5-10 m.m. tykkelse. 

Tigerrejerne (4-5 stk. pr. mand) ristes i olie på panden.

Icebergersalat snittes i tynde strimler. 

Herligheden anrettes på en lille tallerken der pyntes med en skive citron.

Kylling på kartoffelbund

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 kyllingefileter

bullet

4 løg

bullet

½ glas soltørrede tomater

bullet

½ teske fuld carry

bullet

½  teske fuld paprika

bullet

750 gr. kartofler

bullet

2 porrer

bullet

1 dåse flåede tomater

bullet

½ l grønsagsbouillon (1 Knor terning + vand)

bullet

salt og peber bacon

Kylling på kartoffelbund

Fremgangsmåde:
  1. 4 kyllingefileter uden skind skæres halvt igennem og fyldes med: 2 svitsede løg i ringe, ½ glas soltørrede tomater skåret i strimler, ½ teske fuld carry, ½  teske fuld paprika

  2. Omvikles – og lukkes helt med bacon.

  3. Lægges øverst i et fad med: 750 gr. kartofler i skiver, 2 porrer, 2 løg i tern, 1 dåse flåede tomater, ½ l grønsagsbouillon (1 Knor terning + vand), salt og peber. 

  4. Sættes i ovnen v. 200gr. i 1 time