HERREMAD 

   MENU 10. april 2012

HOLD 1

Peberfrugt med kammuslinger , hvidløg og pesto
Filetto di vitello alla sardo
Kongelig soufflé med sæsonens bær

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Peberfrugt med kammuslinger, hvidløg og pesto

Ingredienser til 4 personer
 
bullet4 rød peber
bullet4 fed hvidløg i tynde skiver
bullet8 spsk. olivenolie
bullet8 kammuslinger
bulletgrøn pesto
bulletparmesanost
bulletruccolasalat
bulletsalt
bulletpeber
Peberfrugt med kammuslinger, hvidløg og pesto

Fremgangsmåde:
  1. Del peberfrugterne på langs og fjern kerner og stilke.
  2. Fyld pebrene med olie, hvidløg,salt og peber og sæt dem i ovnen 40 min. ved 180 grader.
  3. Tag dem ud og læg de optøede kammuslinger i pebrene og kom pestoen ovenpå.
  4. Sæt dem i ovnen igen i 10 minutter.
  5. Tag dem ud og drys med parmesan og server straks sammen med ruccosalat.
Filetto di vitello alla sardo

Ingredienser til 4 personer

Fyld:

bullet1 bdt. persille
bullet10 basilikumblade
bullet2 salvieblade
bullet3 spsk. reven parmesan
bullet50 g. rasp
bulletsalt
bulletpeber
bullet75 g. mild ost (f.eks. pecorino)

Kødet:

bullet800 g. kalvefilet
bullet150 g. skinke i skiver
bullet2 salvieblade
bullet2 kviste merian
bullet2 spsk. olivenolie

Yderligere:

bulletkøkkensnor
bullet1 dl. tør rødvin
 Filetto di vitello alla sardo

Fremgangsmåde:

  1. Krydderurterne hakkes fint og blandes med parmesan, rasp, salt og peber.
  2. Osten skæres i fingertykke skiver.
  3. Fileten skæres halvvejs igennem.
  4. Åbningen fyldes med parmesan-blandingen samt osteskiverne.
  5. Kødet vikles sammen og ombindes med skinke, dertil anvendes køkkensnor.
  6. Ovnen forvarmes til 180 grader.
  7. Salvie- og merianblade bages af i bradepande i lidt olie sammen med kødet som brunes godt på alle sider.
  8. Bradepanden sættes på nederste rille og kødet steges ca. 30 min.
  9. Hviler herefter 10 minutter.
  10. Vinen koges op i lille gryde sammen med stegeskyen og en anelse vand.
  11. Bouillonen koges let ind og serveres til kødet som er skåret i skive

     
Kongelig soufflé med sæsonens bær

Ingredienser til 4 personer

Soufflé:

bullet50 g. smør
bullet50 g. sukker
bullet50 g. hvedemel
bullet2½ dl. sødmælk
bullet5 æg, delte
bullet1-2 cl. skovbær-likør
bullet200 g. blandede friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, ribs og brombær)
bulletsmør til formen
bulletsukker til formene
bulletflormelis til glacering

Sauce:

bullet1 moden mango
bullet1 moden papaya
bullet250 g. sukker
bullet2½ dl. vand
bulletlidt Kirschlikør (kirsebær)

 

Kongelig soufflé med sæsonens bær

Fremgangsmåde:

Soufflé:
 

  1. Mælken koges op med sukkeret.
  2. Smør og mel bages sammen og heri hældes forsigtigt mælken.
  3. Opbagningen tages af varmen og afkøles let.
  4. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen.
  5. De friske bær vendes forsigtigt i sammen med skovbær-likøren.
  6. Til sidst vendes de stiftpiskedeæggehvider i.
  7. Souffléen hældes forsigtigt i en ovnfast skål af passende størrelse, som
    forinden er smurt med smør og drysset med sukker
  8. Souffléen bages ved jævn varme i 20 minutter i en 180 grader C, varm ovn.
  9. Et par minutter før den er færdig, drysses den med flormelis og glaseres
    til den er gylden.

Sauce:
 

  1. Sukker og vand koges til en kraftig sukkerlage.
  2. Mango og papaya skrælles og skæres i grove tern. Disse tilsættes sukkerlagen, som koges jævn.
  3. Saucen blendes og sigtes gennem et klæde, så saucen bliver blank.
  4. Smages til med Kirschlikør.
     

Anretning:
 

  1. Souffléen bæres ind til gæsterne direkte fra ovnen. Anretningsfadet skal stå klart, når souffleérne er færdige.
  2. Husk en souffle kan ikke vente på gæsterne, men gæsterne kan godt vente på en souffle.
  3. Serveres souffleén ikke med det samme, vil den falde sammen.
  4. Tilbehøret kan serveres i små skåle ved siden af.