HERREMAD 

   MENU 27. marts 2012

HOLD 2

Sydafrikansk aften

Kyllinglever Bobotie med salat og chutney
 Lamme Sosaties
Sydafrikansk Rissalat
Malva Pudding

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Kylling lever Bobotie med salat og chutney.

Ingredienser til 12 personer:

bulletolie til stegning
bulletsmør
bullet400 g løg
bullet4 fed hvidløg
bullet1 kg kyllingelever
bullet1 spsk. stødt spidskommen
bullet1 tsk. stødt allehånde
bulletpeber
bullet150 rosiner eller sultana
bulletlaurbærblade
bullet300 ml sødmælk
bullet3 æg
 

Chutney

bullet4 røde chilli
bullet10 fed hvidløg
bullet2 tsk. stødt spidskommen
bullet1½ tsk. salt
bulletlagereddike
bulletAbrikosmarmelade. Ca. 1 kg i alt

Kylling lever Bobotie med salat og chutney.

Fremgangsmåde
:

1. Løgene klares i olie og smør.
2.Lever renses for hinder og hakkes groft.
3.Lever og krydderierne tilsættes løget og svitses til leveren har fået farve.
4. Massen fordeles i små forme.
5. Laurbærblade presses i.
6.Formene bages i ca. 20 min ved 180 grader.
7. Æg- og mælkeblandingen hældes i formene.
8. Der bages indtil æggeblanding har sat sig.

Serveres med lidt chutney og salat.
Køb en blandet salat. Kun salat blade.

 

Chutney

1. Blendchilli og hvidløg til glat.
2. Tilsæt spidskommen og salt.
3. Tilsæt noget abrikosmarmelade og blend.
4. Tilsæt lager eddike mens man pisker.

Lamme Sosaties

Ingredienser til 10 personer:

Marinaden

bullethakket løg,
bulletingefær,
bullethvidløg,
bulletlaurbærblade,
bulletnelliker,
bulletgurkemeje,
bulletpeber,
bulletallehånde,
bulletmasala,
bulletstødt spidskommen,
bulletstødt koriander,
bulletbrun farin,
bulletlagereddike
bulletsalt.

Vi skal bruge løg både( fra 3 løg) og tørrede abrikoser (ca 400g) for at samle spyddene.
Lamme Sosaties

Fremgangsmåde:


Jeg har masse af Tunø-lam i fryseren og vil gerne marinere kødet natten over så I slipper for det, men I skal samle spyddene.

Sydafrikansk Rissalat.

Ingredienser til 10 personer:

bullet2 stk rød, gront og gul peberfrugt.
bullet2 rødløg
bullet3-4 stænger af blegselleri
bulletrosiner eller sultana (eller begge)
bulletsvesker
bullettørrede abrikoser
bullet1 stor dåse frugtcocktail (800g)
bulletca 1,5 kg kogt ris
bullet1 glas Hellmans mayonaisse
bulletMasala
Sydafrikansk Rissalat.

Fremgangsmåde:

1. Alle grøntsager skæres i tern.
2. Svesker og abrikoser skæres i tern.
3. Frugtcocktail drænes og kirsebær kasseres.
4. Det hele blandes med det samme mængde afkølet kogte ris.
5. Mayonaise blandes med Mrs Balls chutney (mig)
6. Lidt dressing røres i salaten af gangen.

Malva Pudding

Ingredienser til 10 personer:

bullet500 g sukker
bullet4 stor æg
bullet2 spsk. abrikosmarmelade (glat)
bullet270 g mel
bullet2 tsk. natron
bullet1 tsk. salt
bullet2 tsk. klar eddike
bullet250 ml sødmælk
bullet60 g smør

Sauce.

bullet500 ml fløde
bullet250 g smør
bullet250 g sukker
bullet125 ml vand

 

Malva Pudding

Fremgangsmåde:

1. Pisk æggene indtil luftig.
2. Tilsæt abrikosmarmelade og pisk
3. Bland mel, natron og salt.
4. I en gryde smeltes smørret og tilsæt mælk og eddike.
5. Si melblandingen og smørret i æggeblandingen.
6. Blandingen hældes i en smurt bage form (muffinform også godt til portions servering)
7. Bages ca. 30 min ved 180 grader eller indtil en kniv kommer ud fra midten rent.

Sauce.

Det hele blandes i en gryde indtil smørret smeltes og sukkeret er opløst.

Den varme kage spiddes flere gange med et grillspyd og saucen hældes over så den kan absorberes.

Serveres med en første klasses vaniljeis.
Kan pyntes med mynteblade.