HERREMAD 

   MENU 6. marts 2012

HOLD 1

Sfincione - Tykt siciliansk "pizzabrød"
Farsumagru al sugo - Fyldt okse-rullesteg med tomatsovs
Torta de carote - Gulerodstærte

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Sfincione - Tykt siciliansk "pizzabrød"

Ingredienser til 4 personer

Dejen:
bullet200 g durummel
bullet200 g pizzamel
bullet1 teskefuld salt
bullet12,5 g gær
bulletca. 1,75 dl vand
 

Fyldet:

bullet1,5 løg (store)
bullet1,5 spk olivenolie
bullet200 g flåede tomater (blendede)
bullet50 g reven ragusano (siciliansk ost, erstat evt. med parmesan)
bullet100 g hakket oksekød
bullet0,5 spsk. oregano
bullet1,5 spsk. rasp
bullet1 spsk. olivenolie
bulletsalt og peber
bulletolie til at smøre bradepanden
 
Sfincione - Tykt siciliansk "pizzabrød"


Fremgangsmåde:

Dejen:
1. Opløs gæren i lunkent vand. Bland saltet i melet.
2. Hæld vand og gær i melet og ælt til dejen er sammenhængende og smidig.  Læg den i et fad og lad den hæve overdækket i 2 timer.

Fyldet:
3. Pil løgene og snit dem fint, steg dem i olivenolie til de er klare. Tilsæt oksekødet og (lidt vand?) og lad det simre til kødet er let brunligt og løgene er bløde.
4. Hæld tomaterne ved og lad sovsen koge igennem i 10 minutter. Smag til med salt og peber afkøl sovsen.


5. Pres nu med hænderne dejen ud i en velsmurt bradepande – dejen skal være godt 2 cm høj.Dæk den med Oksekødet og derefter med den revne ost, bred tomatsovsen ud oven på.
6. Drys med rasp og oregano og bag sfincione’n i en 220 grader varm ovn i 20 minutter.
7. Se, om dejen slipper bunden – ellers skru ned for varmen til 180 grader og lad sfincione’n stå i endnu 10 minutter i ovnen.

Server sfincione lun, skåret i firkanter.
Farsumagru al sugo - Fyldt okse-rullesteg med tomatsovs

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g oksekød i et stort fladt stykke
bullet300 g hakket kalvekød
bullet1 æg
bullet100 g brødkrumme opblødt i mælk og vredet
bullet1 spsk. hakket persille
bullet1 spsk. pinjekerner
bullet50 g revet ragusano (siciliansk ost, ellers brug parmesan)
bullet100 g salame (siciliansk pølse i skiver) erstattes her af pepperoni
bullet2 gulerødder
bullet50 g smør
bullet1 spsk. olivenolie
bullet2 dl rødvin eller marsalavin
bullet5 dl tomatpure af blendede flåede tomater
bullet1 lille løg
bulletsalt og peber
bullet1 tsk. sukker

Tilbehør:
Ris
 Farsumagru al sugo - Fyldt okse-rullesteg med tomatsovs

Fremgangsmåde:


1. Skræl gulerødderne og kog dem.
2. Bred kødet ud på et stykke bagepapir (så er det lettere at rulle kødet til  rullesteg bagefter) og drys det med salt og peber.
3. Rør det hakkede kalvekød med æg, brødkrumme, persille, pinjekerner, ost og lidt salt og peber til en fars, og smør den jævnt ud over det hele stykke kød.
4. Dæk farsen med skiver af salame (pepperoni) og læg gulerødderne i midten.
5. Rul nu kødet sammen omkring gulerødderne, så de kommer til at ligge i midten af rullestegen.
6. Snør stegen med bomuldssnor og krydr den med salt og peber. Brun rullestegen på alle sider i smør og olivenolie i en rummelig gryde.
7. Når den er brunet, så tilsæt vinen og lad den fordampe.
8. Pil og hak løget, tilsæt tomatpure og det hakkede løg og krydr med salt, peber og sukker. Lad stegen simre færdig i tomatsovsen i godt en time under låg. Vend den ind i mellem.
9. Lad stegen køle let af imens risene koges

Server stegen i skiver med sovsen til.
 

Torta de carote - Gulerodstærte

Ingredienser til 4 personer

Tærte:

bullet6 æg
bullet200 g sukker
bullet300 g gulerødder
bullet300 g mandelmel (eller hele fint blendede mandler)
bullet90 g hvedemel
bulletreven skal af en hel citron (økologisk)
bullet1,5 tsk. bagepulver
bullet2 spsk. abrikosgele

Tærteformen:

bulletsmør
bulletrasp

Glasur:

bullet250 g flormelis
bullet2-3 spsk. vand og rom-essens
Torta de carote - Gulerodstærte

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

1. Del æggene (blomme og hvide hver for sig) og pisk med en elpisker sukker og æggeblommer til de er hvide og skummende.
2. Skræl og riv gulerødderne. Blend de revne gulerødder fint, og rør dem i æggene med mandelmel, mel, reven citronskal og bagepulver.
3. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
4. Smør en form på 26 cm grundigt med smør og drys med rasp. Ryst det overskydende fra.
5. Hæld dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. en time.
6. Lad kagen køle af på en bagerist.
7. Varm abrikosgeleen op i en lille gryde til den er flydende. Smør kagen med geleen og lad den trække i 10 minutter.
8. Dæk kagen med glasur. Når den er kold pyntes med mynteblade.