HERREMAD 

   MENU 14. feb. 2012

HOLD 2

Hummerhaler i karry

Ølmarineret lam med ovnkartofler

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Hummerhaler i karry

Ingredienser til 4 personer

bullet

en pakke Chile hummerhaler (ca. 170g netto)

bullet

25g smør

bullet

ca. ½ teske karry (Orientalsk karry)

bullet

3 flåede tomater uden kerner

bullet

½ - 1 dl hvidvin

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 grøn peberfrugt

bullet

ca. 1 dl piskefløde

bullet

salt

bullet

 peber

bullet

flutes

                        Hummerhaler i karry

Fremgangsmåde:
 

  1. Svits de optøede hummerhaler i smør.

  2. Drys karry over og lad det ”brænde af”.

  3. Tilsæt ituskårne flåede tomater uden kerner, hvidvin, tyndestrimler af peberfrugt samt piskefløde.

  4. Lad retten indkoge ca. 10 min ved svag varme.

  5. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.

    Retten serveres med lune flutes til.

     

       Ølmarineret lam med ovnkartofler

Ingredienser til 4 personer

 

bullet1 kg lammebov
bullet2 løg i kvarte
bullet2 fed hvidløg
bullet4 porre
bullet4 gulerødder
bullet2 pastinakker
bullet1 lys Påskebryg

Ovnkartofler

bullet750 g kartofler
bullet2 spsk. hakket rødløg
bullet50 g smeltet smør
bullet1 tsk. groft salt
                  Ølmarineret lam med ovnkartofler


Fremgangsmåde:
 
  1. Lammeboven udbenes, og krydres med salt og peber.
  2. Lammeboven brunes på alle sider i en pande og kommes i et ildfast fad.
  3. Panden koges af med noget af øllet, og skyen hældes ved lammeboven sammen med resten af øllet.
  4. Lammeboven steges v. ca. 200 grader ca. 1 time.
  5. Grøntsagerne skæres i grove stykker og lægges ved boven de sidste 20 minutter af stegetiden.
  6. Skyen kan evt. jævnes med maizena.


    Ovnkartofler:

     
  7. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, og lægges lagvis, med rødløg i et ildfast fad.
  8. Hæld det smeltede smør over og drys med salt.
  9. Kartoflerne steges i ovn i ved ca. 225 grader og i ca. 30 minutter.