HERREMAD 

   MENU 17. jan. 2012

HOLD 2

Suppe med rejer i rød karry
Laksefilet med rejefyld m/timbaler med broccoli og gulerødder og estragonsauce

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Suppe med rejer i rød karry

Ingredienser til 4 personer
 
bullet170 g (netto) rejer
bullet300 ml kokosmælk
bullet3-4 forårsløg
bullet150-200 g champignoner
bullet2 tsk. rød karrypasta
bullet1½ tsk. fiskesauce
bullet1 lime
bullet1 bundt dild
bulletolivenolie

Suppe med rejer i rød karry

Fremgangsmåde:
 
  1. Rens og snit forårsløg og champignons.
  2. Sauter dem i lidt olivenolie i en gryde og tilsæt rød karrypasta.
  3. Tilsæt kokosmælk og kog godt igennem.
  4. Smag til med lime.
  5. Smag til med fiske sauce.
  6. Smag til med salt.
  7. Varm rejerne i suppen.
  8. Tilsæt hakket dild.

Suppen serveres rygende varm i forvarmet tallerken/kop og serveres med flutes og hvidvin.

 

Laksefilet med rejefyld

Ingredienser til 4 personer
 
bullet4 skiver laksefileter af midterstykket á ca. 150 g
bullet1 spsk. olie 
bulletsalt
bulletpeber
bullet150 g pillede rejer
bullet2 spsk. hakket purløg
bullet3/4 dl. cremefraiche 38%
bullet½ kg aspargeskartofler

Timbaler med broccoli og gulerødder

Ingredienser til 4 personer
bullet

150 g broccoli

bullet

150 g gulerødder

bullet

2 æg

bullet

2 spsk. kvark

bullet

salt

bullet

peber

Estragonsauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

½ finthakket løg

bullet

1 spsk. smør

bullet

1½ dl tør hvidvin

bullet

1½ dl vand

bullet

1 fiskebouillonterning

bullet

2 dl piskefløde

bullet

2 spsk. friskhakket estragon

bullet

salt

bullet

peber

Laksefilet med rejefyld

 

  1. Lad skinnet sidde på lakseskiverne men fjern alle ben.

  2. Skær et dybt længdesnit gennem kødfladen i hver lakseskive.

  3. Læg lakseskiverne på smurt bagepapir på en bageplade, pensl dem med olie og drys med salt og peber.

  4. Sæt lakseskiverne i en 200 g. varm ovn i ca. 10 min.

  5. Hak rejerne groft og bland dem med purløg og cremefraiche.

  6. Tag lakseskiverne ud af ovnen og fordel rejefyldet i snittene.

  7. Sæt de fyldte lakseskiver tilbage i den varme ovn i 2-3 min. umiddelbart før serveringen.

  8. Server laksen med estragonsauce, timbaler med broccoli og gulerødder og kogte kartofler.

Timbaler med broccoli og gulerødder

  1. Indstil ovnen på 175 g.

  2. Kom vand i en lille bradepande og sæt den i ovnen.

  3. Del broccolien i mindre stykker.

  4. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

  5. Kog grøntsagerne møre hver for sig.

  6. Slå vandet fra.

  7. Kom broccolien i en foodprocessor med 1 æg og 1 spsk. kvark og rør det til en puré.

  8. Smag til med salt og peber.

  9. Fyld små smurte timbale- eller kokotteforme halvt op med broccolipuréen.

  10. Kom gulerødder, 1 æg og resten af kvarken i foodprocessoren og rør til en puré.

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Fyld formene op med gulerodspuréen.

  13. Bag timbalerne i vandbad i ca. 15 min.

  14. Vend timbalerne ud og server dem varme.


Estragonsauce

  1. Kog det hakkede løg blødt i smørret - det må ikke tage farve.

  2. Tilsæt vin, vand og smuldret bouillonterning og lad det koge sammen til der er ca. 1½ dl tilbage.

  3. Tilsæt fløde og estragon og lad  saucen småkoge i 5 min.

  4. Hæld saucen i en blender eller foodprocessor og rør den glat og skummende.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm til servering.