HERREMAD 

   MENU 20. dec. 2011

HOLD 1 og 2's julefrokost

Knud Erik-sild
Bornholmske saltsild
Andebryst med rodfrugter og rødkål
.Æbleflæsk
OstIndbagt brie med solbærsyltetøj

Julesalat med creme Gorgonzola
Kransekage

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
  Knud Eriks sild - medbragt af Knud Erik
Bornholmske saltsild

Ingredienser

bulletsaltsild
bulletrugmel
bulletsyltede rødbeder
bulletsød sennep
bulletsmør/olie/plantemargarine
bulletkapers
bullet”Grønt drys”
Bornholmske saltsild

Fremgangsmåde
 

  1. Sildefileterne udvandes godt.
  2. Aftørres og vendes i rugmel med lidt peber.
  3. Steges gyldne.
  4. De syltede rødbeder hakkes, afdryppes og vendes i sød sennep.
  5. Det grønne ”drys” (dild, persille eller andet) finhakkes.
  6. Sildene anrettes på fad, pyntet med rødbede, kapers og grønt.
Andebryst med rodfrugter og rødkål.

Ingredienser

bullet1,5 kg. blandede rodfrugter
bullet2 spsk. madolie
bullet2 finthakkede fed hvidløg
bullet1½ spsk. balsamicoeddike
bullet2 spsk. solsikke-/sesam-/græskarkerner/blå birkes
bulletsalt og peber
bulletandebryst/andelår
bullet400 gram rødkål
bullet1 æble
bullet1 lille rødløg
bullet1 spsk. madolie
bullet1 spsk. revet ingefær
bullet1 stjerneanis
bullet4 nelliker
bullet1 dl. rødvin
bullet1 dl. koncentreret frugtsaft
bullet2-3 spsk. sukker
bullet75 gram tranebær
bulletsalt og peber
Andebryst med rodfrugter og rødkål.

Fremgangsmåde

  1. Rodfrugterne skrælles og skæres i stave.
  2. Vend dem i olie, salt, peber, hvidløg og kerner.
  3. Andebryster gives nogle snit i skindet og krydres.
  4. Andebrysterne lægges ovenpå rodfrugterne og bages i bradepande med bagepapir ved 180 grader i ca. 45 min.
  5. Rødkålen snittes fint og æblet skæres i små tern.
  6. Hak løget fint og steg det i nogle minutter i olien.
  7. Tilsæt anis/nellike og ingefær og rør rundt.
  8. Resten hældes i gryden og koger under låg til kålen er mør, ca. 45 min.
  9. (Friske) tranebær kommes i gryden og koger med et par minutter. Er det tørrede bær koger de med fra starten.
Æbleflæsk

Ingredienser til 4 prs.

bullet8 skiver håndskåret bacon
bullet7 æbler skrællet og skåret i stykker
bullet2-3 spsk. sukker eller farin
Æbleflæsk:

Fremgangsmåde
 
  1. Baconet steges sprødt på panden og tages af. Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det bort.
  2. Æblestykkerne kommes nu på panden og småsteger i 10 – 15 minutter til æblerne begynder at mose ud.
  3. Sukker drysses på og det smages til.
  4. Æblemosen hældes op på et fad og baconstykkerne arrangeres ovenpå.
Ost

Ingredienser

bulletStærk ost med fedt sky
bulletrom
bulletrugbrød
Ost

Fremgangsmåde

  1. Osten skæres i tykke skiver, skyen skæres i skiver,
    det arrangeres på et fad, sammen med en lille kande med rom.
Indbagt brie med solbærsyltetøj

Ingredienser (til 25 personer laves 2 brieoste)

bullet2 brieoste
bulletbutterdejsplader
bullet1 æg
Indbagt brie med solbærsyltetøj

Fremgangsmåde
 
  1. Ostene pakkes ind i butterdej.
  2. Ægget piskes sammen og pensles på butterdejen.
  3. Brieostene bages i en ovn ved 200 grader i 10 – 15 min.
    til den er gylden.
  4. Serveres varm.
Julesalat med creme Gorgonzola

Ingredienser til 4 per.

bullet

2 stk. julesalat

bullet

160g Gorgonzola

bullet

Paprika

bullet

Ca. 1 spiseske cremefraiche

bullet

Ca. 1 – 1½ spiseske rom

Julesalat med creme Gorgonzola - serveres sammen med osteanretning

 

Fremgangsmåde

 

  1. Julesalaten adskilles i balde ca. 4 per person.
  2. Gorgonzola og cremefraiche røres sammen hvorefter rom tilsættes forsigtigt da blandingen skal være fast (må ikke flyde).
  3. Der lægges en tyk strime af oste-blandingen i de enkelte julesalatblade.
  4. Der drysses lidt paprika over oste-blandingen.
Kransekage Kransekage

Fremgangsmåde

1. Mogens underviser