HERREMAD 

   MENU 6. dec. 2011

HOLD 1

 INDBAGT GEDEOST m/ tomatmarmelade

ALBONDIGAS

HUEVOS A LA  FLAMENCA  -  « Bagte æg « 

FLAÒ – myntetærte

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Indbagt gedeost med tomatmarmelade

Ingredienser til 4 personer:

bullet300 g. frisk gedeost
bulletforårsrulledej i små plader (evt. filodej)
bulletolivenolie til stegning

Tomatmarmelade:
bullet200 g. modne tomater
bullet100 g. sukker
bullet0.5 citron saften heraf

                  Indbagt gedeost med tomatmarmelade

Fremgangsmåde:

  1. Skær gedeosten i firkanter der passer til en mundfuld (110 g = 7-8 stk.).
  2. Del hver plade af forårsrulledejen på midten til en trekant.
  3. Læg et stykke ost på midten og fold til en firkant.
  4. Varm olien på en pande og steg gedeostepakkerne deri.
  5. Start med sammenføjningen nedad. De skal være gyldne og sprøde på begge sider men de skal ikke stege længe.
  6. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  7. Osten bliver blød indeni den knasende indpakning.

    Tomatmarmelade:
     
  8. I en lille gryde blandes hakkede tomater med sukker og citronsaft (den bliver ret sød - brug evt. mindre sukker og mere citron).
  9. Lad det koge ved svag varme til det tykner.

Albondigas

Ingredienser til 10 personer:

bullet500 g hakket lam
bullet100 g  franskbrød
bullet2 dl. mælk
bullet1 æg
bullet1 fed hvidløg
bullet0.25 tsk. stærk chili stødt
bulletpersille
bullet0.5 tsk. spidskommen
bullet0.25 tsk. kanel
bulletsalt
bulletpeber
 

Tomatsauce:
 

bullet3 spsk. olivenolie
bullet1 ds. flåede tomater
bullet1 løg
bullet4 fed hvidløg
bullet2 dl. vand
bulletsalt
bulletpeber
bulletsukker
 

Pynt:

bulletPersille

                                                   Albondigas:

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør en fars af hakket lam, udblødt brødkrumme, æg, hvidløg, chili, persille, spidskommen og en anelse kanel.
  2. Form dem til små boller og rist dem.
  3. Server med en kraftig tomatsauce med masser af persille.

    Tomatsauce:
     
  4. Kog en meget koncentreret - men simpel - tomatsauce ind (flåede tomater, løg, hvidløg, lidt salt, peber og sukker).

HUEVOS A LA  FLAMENCA  -  « Bagte æg «  

Ingredienser til 4 personer:

bullet

400 gram kartofler skrællede, skåret i 2 cm tern

bullet

1 dåse hakkede, flåede tomater med oregano

bullet

1 hakket løg

bullet

1 fed hvidløg fint hakket

bullet

100 gram ærter (dåse el. frosne friske)

bullet

100 g fine bønner

bullet

100 gram Serrano skinke

bullet

100 gram chorizo i tynde skiver eller 1 pk. ”Trio Espanol” (Føtex)  

bullet

4 æg  

bullet

2 skefulde sherry eddike ( el lign f.eks. god rødvinseddike)  

bullet

2  knivspidse sød paprika  

bullet

2 knivspidse stærk, hot paprika   

bullet

salt og peber

bullet

3 spsk. olivenolie til stegning

bullet

1 rød peber frugter skåret i strimler

bullet

1 bt. tynde grønne asparges

bullet

2 spsk. tomatpurrè

bullet

2 spsk. hakket persille Flutes

 HUEVOS A LA  FLAMENCA  -  « Bagte æg «  

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien op i en stor stegepande og steg kartoflerne ved mellemvarme i ca. 8 min eller til de er gyldne.

  2. Tag dem op på et fad.

  3. Tænd ovnen på 180 grader.

  4. Steg rød peber, løg og hvidløg ved mellemvarme.

  5. Skær 2 af skinkeskiverne i strimler (samme størrelse som peberfrugterne) og læg dem i panden.

  6. Tilsæt paprika.

  7. Steg det hele i ca. 6 min.

  8. Læg 8 asparges til side, brug kun den øverste sprøde del af asparges.

  9. Skær resten af asparges og bønner i ca. 3 cm stykker og kom dem i panden sammen med ærter, tomater og tomatpurrè.

  10. Tilsæt sherryeddike, salt og peber.

  11. Smages til med evt. lidt sukker.

  12. Læg kartofler tilbage i panden og steg ved svag varme i ca. 10 min, rør af og til.

  13. Tomat- grøntsags stuvningen hældes i et smurt ildfast fad.

  14. Lav 4 fordybninger i overfladen og slå et æg med hel blomme ud i hver fordybning.

  15. Læg 8 asparges mellem æggene. Resten af skinken og chorizo  skæres i tynde stykker og drysses på overfladen, gøres lettest ved at rulle kødet i små pølser som skæres på tværs.

  16. Drys med persille og bag retten i 20 min eller til æggene har sat sig.

  17. Retten serveres varm evt. med et stykke flutes.

 

 

Dessert - Flaò – myntetærte

Ingredienser til 4 personer:

bullet

140 g mel

bullet

1 spsk. sukker

bullet

1 knivspids salt

bullet

50 g smør

bullet

3 spsk. olivenolie

bullet

4 spsk. anislikør.

Fyld:

bullet

10 friske mynte blade

bullet

1 spsk. revet citronskal

bullet

100 g sukker

bullet

250 g  quark

bullet

2 æg

bullet

saften af ½ citron

Pynt:

bullet Friske mynteblade

Dessert - Flaò – myntetærte

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader.

  2. Bland mel, sukker og salt i en skål, smør smuldres heri.

  3. Tilsæt  olivenolie og anislikør og ælt dejen i mindst 5 min.

  4. Dejen trykkes ud i bunden af en smurt tærteform så der bliver en kant op ad siderne.

  5. Mynteblade, citronskal, citronsaft og æg blendes i en skål.

  6. Tilsæt sukker og quark og rør det sammen.

  7. Massen hældes oven på tærtebunden 

  8. Bag tærten i ca. 30 min (kan testes med en gaffel i midten af tærten).

  9. Tærten stilles til afkøling og pyntes før servering med friske mynteblade.