HERREMAD 

   MENU 29. nov. 2011

HOLD 2

Sherryglaseret kyllingelever
Ovnbagt guldbrasen med kartofler og hvidløgsmayonnaise
Mandelsmåkager

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Sherryglaseret kyllingelever
(Jerez higados de pollo glaseado)

Ingredienser til 4 personer  
 

bullet500 g kyllingelever
bullet2 spsk. olivenolie
bullet3 spsk. sherryeddike
bullet4 spsk. fino sherry
bullet2 finthakkede skalotteløg
bullet2½ dl hønsebouillon
bullet1 kvist frisk timian
bullet2 tsk. akaciehonning
bulletgrov salt
bulletpeber
bulletfinthakket persille til pynt
 
Sherryglaseret kyllingelever
(Jerez higados de pollo glaseado)

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

1. Rens kyllingeleverne for fedt og sener.
2. Skær det i ca. 5 krone store stykker.
3. Dup leverne tørre.
4. Opvarm olien på en pande ved høj varme.
5. Steg leverne i mindre portioner til de er brunet godt.
6. Kom leverne over på et ildfast fad og stil dem i ovnen ved 80 ºC.
7. Kog panden af med sherryeddike, sherry og løg.
8. Tilsæt hønsebouillon, timian og honning.
9. Lad det bulderkoge til væsken er reduceret til ca. 4 spsk.
10. Kom kyllingeleveren tilbage på panden og varm det godt igennem.
11. Ryst panden så alle leverstykkerne bliver glaseret af sherryskyen.
12. Drys med groft salt og peber.
13. Pynt med finthakket persille.

Serveres med et glas sherry og flutes

Dorada:

Ingredienser til 4 personer
 
bullet4 guldbrasen
bullet2 citron
bullet4 kviste frisk timian
bulletsmør
 

Timiankartofler:

Ingredienser til 4 personer

bulletca. 20 babykartofler
bullet½ dl olivenolie
bullet½ spsk. tørret timian
bulletgroft salt

Hvidløgsmayonnaise (allioli):

Ingredienser til 4 personer

bullet2 pasteuriserede æggeblommer
bullet1 pasteuriseret æggehvide
bullet2 tsk. citronsaft
bullet½ tsk. salt
bullet½ tsk. peber
bullet½ tsk. dijon sennep
bullet2 dl rapsolie
bullet2 – 4 hvidløg

Ovnbagt guldbrasen med kartofler og hvidløgsmayonnaise
(Dorada al horno con patatas y allioli)

Fremgangsmåde:


1. Fisken skylles og rengøres under rindende koldt vand.
2. Dup fisken tør.
3. Fisken lægges på et dobbelt stykke stanniol.
4. Fisken fyldes med en smørklat, citronskiver og timian.
5. Drysses med groft salt.
6. Stanniol lukkes om fisken med lukningen på toppen.
7. Bages i forvarmet ovn ved 180 ºC i ca. 30 min.


Timiankartofler


1. Vask de små kartofler og anbring dem i en skål.
2. Hæld olien over og drys med timian.
3. Vend det hele et par gange.
4. Hæld kartoflerne i et ildfast fad og drys med groft salt.
5. Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 180 ºC i ca. 30 min.


Hvidløgsmayonnaise (allioli):


1. Bland alle ingredienserne i et syltetøjsglas eller lign. højt glas, som stavblenderen
kan gå ned i.
2. Bland olien i til sidst. Vent indtil olien flyder ovenpå, og resten er sunket til bunds.
3. Begynd at blende i bunden i små pulser. Tænd et sekund og vent så lidt. Tænd og vent osv.
4. Bliv ved med det indtil der begynder at komme mayonnaise i bunden.
5. Så kan man lade pulsene blive længere og længere og trække blenderen op i glasset
så det sidste olie bliver blendet med.
6. Blend indtil det har den rette konsistens.
7. Er det for tyndt tilsæt lidt mere olie.
8. Vend presset hvidløg i mayonnaisen efter behag.

Mandelsmåkager
(Galletas de almendra)


Ingredienser til ca. 50 stk:
 
bullet150 g stuetempereret smør
bullet150 g sukker
bullet125 g hvedemel
bullet25 g mandelmel
bullet1 knivspids salt
bullet75 g letristede og finthakkede mandler
bulletrevet og hakket skal af 1 citron
bullet2 æggehvider
Mandelsmåkager
(Galletas de almendra)


Fremgangsmåde
:

1. ca. 125 g mandler smuttes.
2. ca. 25 g smuttede mandler finhakkes til mel i blender.
3. ca. 75 g smuttede mandler lægges i et ildfast fad og ristes i en forvarmet ovn ved 200 ºC i 8 – 10 min. under jævnlig omrøring til de er gyldne og lugter dejligt ristede.
4. De ristede mandler grovhakkes i blender.
5. Kom smør og sukker i en skål og pisk det let og luftigt.
6. Sigt mel, mandelmel og salt i. Vend det forsigtigt sammen med en metalske og tilsæt også de hakkede mandler og citronskallen.
7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ind i dejen.
8.Kom små teskefulde af dejen på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 ºC i 10 – 15 min. til kagerne er gyldenbrune i kanten.
9. Læg dem til afkøling på en rist.

Kagerne serveres til kaffen.