HERREMAD 

   MENU 22. nov. 2011

HOLD 1

Røget laks i Cajun tomatsuppe

Cajun Kalvehaler

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  
Røget laks i Cajun tomatsuppe

Ingredienser til 4 personer:

bulletRøget laks i Cajun tomatsuppe 
bullet200 g røget laks i tynde strimler 
bullet1/2 kg tomater halveret og befriet for kerner
bulletolivenolie 
bullet25 g smør 
bullet50 g grofthakket løg
bullet50 g gulerod skåret i fine skiver
bullet35 g fennikel grofthakket
bullet2 fed knuste hvidløg
bullet3,5 dl fiskebouillon
bullet1/4 tsk. tørret estragon
bullet1½ dl fløde
bulletsalt
bulletpeber friskkværnet
Fremgangsmåde:
 
  1. Opvarm ovnen til 200 grader.
  2. Læg tomaterne på bagepapir på en bageplade med skindet opad og pensel med olie.
  3. Lad tomaterne bage i ovnen i ca. 40 minutter, indtil de er meget bløde og skindet er mørkt. Lad dem køle af og fjern herefter skindet.
  4. Smørret smeltes i en tykbundet suppegryde.
  5. Læg gulerod, løg, fennikel og hvidløg i gryden og svits det i 10 minutter.
  6. Herefter kommes fiskebouillonen i, sammen med estragon. Lad det simre ved svag varme i 30 minutter.
  7. Overfør suppen til en blender sammen med tomaterne, og blend massen til en jævn suppe.
  8. Kom suppen tilbage i gryden. Suppen bringes forsigtigt i kog sammen med fløden.
  9. Lad det simre i 5 minutter.
  10. 1 minut før servering kommes den strimlede røget laks i.
  11. Server straks i varme dybe tallerkner.
     
Cajun Kalvehaler

Ingredienser til 4 personer:

bullet3 kg kalvehaler
bullet2 spsk. olivenolie
bullet30 g smør
bullet7 dl. god bouillon
bullet2 løg
bullet1 porre
bullet1 gulerod
bullet1 laurbærblad

Saucen:
 
bullet2 dl vand
bullet3 dl mørkt øl
bullet½ kg rejer med skal
bullet1 ds krabbekød
bullet2 tsk. Filé Gumbo krydderi
bullet3 spsk. tomatpure
bullet2 fed hvidløg
bullet3 løg
bullet1 spsk. smør
bullet1 knsp. allehånde
bullet1 knsp. cayennepeber
bullet1 tsk. paprika
bullet1 tsk. basilikum
bullet300 g langkornede ris
bullet1½ spsk. Tiger Sauce
bullet1 spsk. Oyster & shrimp Sauce
bullet1 stort bundt frisk basilikum
bulletsalt
bulletfriskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:
 
  1. Skær kalvehalerne i mindre stykker og snit grøntsagerne.
  2. Varm olie og smør i en gryde og brun halerne.
  3. Tilsæt grøntsagerne, lidt salt, peber og bouillon.
  4. Lad det simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt.
  5. Tag kødet fra, sigt lagen og pil kødet i mindre stykker.

    Saucen:
     
  6. Kog fonden fra kødet, vand og øl sammen med gumbokrydderiet.
  7. Pisk tomatpuré i.
  8. Lad det koge sammen og derefter trække i fem minutter.
  9. Pil rejerne og gem skallerne.
  10. Stød hovederne og skallerne i en morter eller blend med lidt af fonden.
  11. Kog det hele sammen og si det gennem en sigte.
  12. Sauter i en ny gryde hakket hvidløg og løg i lidt smør.
  13. Tilsæt allehånde, cayenne, paprika og basilikum.
  14. Rør godt rundt og tilsæt ris, som svitses klare, hvorefter lagen hældes ved.
  15. Lad risen simre i ca. 5 minutter.
  16. Rør af og til i gryden, så det ikke brænder på.
  17. Tilsæt Tiger og Oyster Sauce.
  18. Til sidst vendes det hele sammen med kødet, de pillede rejer og krabbekødet, og serveres rygende varmt på en bund af frisk basilikum.