HERREMAD 

   MENU 11. okt. 2011

HOLD 1

Gazpacho
Paella
Melon m/skinke/ost/flutes

Forside
Opskrifter
Menu 2011-2012
Råvarerne er købt hos Føtex  

Gazpacho

Ingredienser til 4 personer:

bullet700 g modne tomater
bullet3/4 agurk
bullet1½ røde peberfrugter
bullet1½ fed hvidløg
bullet120 g brødkrumme
bullet1½ spsk. hvidvinseddike
bullet1½ spsk. tomatpuré
bullet1½ spsk. olivenolie
bulletsalt
bulletpeber

Garniture:

bullet½ agurk
bullet1½ hårdkogt æg
bullet3/4 rødløg
bullet40 g græskarkerner
bullet100 g cherrytomater
Fremgangsmåde:
 
  1. Flå, udkern og hak  tomaterne groft.
  2. Skræl -evt.- og hak agurken groft.
  3. Pres hvidløget.   
  4. Rør tomater, agurk, peberfrugter, hvidløg, brødkrummerne, vineddike, tomatpuré og olivenolie sammen i en stor skål. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld det i en foodprocessor og blend det glat.
  6. Tildæk det og lad det stå afkølet.
  7. Bland alle ingredienser til garnituren.
  8. Server suppen i skåle.
  9. Server garnituren i en skål ved siden af.

Paella 

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 spsk. olivenolie
bullet1 fed finthakket hvidløg
bullet1 finhakket chili
bullet500 g kyllingebrystfilet
bullet4 dl ris
bulletet par tråde safran
bullet6 dl hønsebouillon
bullet2 peberfrugter i strimler
bullet150 g ærter
bullet150 g rejer
bullet1 dåse muslinger
bulletsalt 
bulletpeber
Fremgangsmåde:
 
  1. Varm olien i en sauterpande og svits hvidløg og chili.
  2. Tilsæt kyllingebrystfilet, ris, safran og bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 20 min.
  3. Tag kyllingekødet op, del det i mindre stykker og kom det tilbage i panden sammen med peberfrugter, ærter, rejer og muslinger.
  4. Varm paellaen igennem og smag til med salt og peber.

Melon m/skinke/ost/

Ingredienser til 4 personer:

bullet½ melon
bullet8 skiver serranoskinke
bullet50 g ost i stave
Fremgangsmåde:
 
  1. Melonen skives i 8 både og anrettes stjerneformet på en tallerken sammen med skinkeskiverne og ostestavene.

Flutes

Ingredienser til 4 personer:

bullet250 g durummel
bullet250 g pizzamel
bullet25 g gær
bullet3½ dl lunkent vand
bullet1 spsk. fuld olivenolie
bullet1 tsk. sukker
bullet1 tsk. salt.

 

Fremgangsmåde:
 
  1. Bland melet - gem noget mel til at komme på bordet når flutene skal formes -, gær (vi bruger tørgær), sukker og salt i en skål.
  2. Kom det lunkne vand i en røreskål og kom derefter melblandingen i lidt efter lidt mens der røres.
  3. Ælt nu dejen  grundigt og kom olivenolien i under æltningen.
  4. Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke et lunt sted (vi kan desværre ikke nå en hævetid på mere end ca. ½ time)
  5. Efter dennes tids hævning deles dejen i 4 portioner og hver portion formes til en flute.
  6. De formede flutes anbringes på en bageplade under et fugtigt viskestykke til hævning et lunt sted ca. ½ time.
  7. Tænd for ovnen på 220 grader.
  8. De hævede flutes pensles med vand og anbringes midt i ovnen og bages i 15 - 20 min. alt efter ovnvarmen.