HERREMAD 

   MENU 6. april 2010

HOLD 1

Choritos de Andalusià
Marineret Mørbrad m/pastasalat med chilibacon
Issurprice på grill

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010

Råvarerne er købt hos Føtex 
 
Choritos de Andalusià

Ingredienser til 4 personer:

bullet1,5 kilo muslinger
bullet1 knsp. safrantråde knust
bullet1 stort fed knust hvidløg
bullet1 skallotteløg i meget små tern
bullet100 gr. chorizo pølse i små tern
bullet2 spsk. hakket persille
bullet175 gr smør  blødgjort
bullet4 spsk. hvidvin
bulletfriskkværnet sort peber.
Fremgangsmåde:
 
  1. Muslingerne skrubbes under rindende koldt vand. Skægget (bysustrådene) trækkes ud hvis de ses. Ikke lukkede muslinger kasseres. (Bank dem let på kanten af vasken og de skal lukke sig helt.)
  2. Safran stødes i morter, tilsættes hvidløg,  skalotteløg, chorizopølse og hakket persille. Tilsæt blødt smør og pisk ingredienserne sammen. Derefter hvidvinen peu en peu. tilsæt peber til sidst.
  3. Læg muslingerne på dobbelt lag staniol passende til 1 person. Læg tilsvarende safran/krydderimix. Fold staniolen op om muslingerne som en skål,og luk staniolen.
  4. Grill 10-12 minutter inddirekte eller samme tid i gryde hvis dårligt vejr. Check at alle muslinger har haft mulighed for at åbne sig.  LUKKEDE muslinger skal kasseres.
 

 

 

Marineret Mørbrad m/pastasalat med chilibacon.

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1Svinemørbrad.

bullet

Marinade:

bullet

2 dl kinesisk soya

bullet

1 dl olie

bullet

1 spsk. frisk reven ingefær

bullet

1 spsk. rød balsamico

Pastasalat med chili-bacon:

bullet

300 gr. pasta(penne)

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

200 gr. Cherrytomater i halve

bullet

50 gr. soltørrede tomater udblødt i

bullet

1 dl appelsinjuice

bullet

100 gr. tørristet chili-bacon

bullet

purløg til pynt

Sauce:

bullet

2 store hårdkogte æg,

bullet

1 tsk. Dijon-sennep

bullet

4 spsk. citronsaft

bullet

4 spsk. olivenolie

bullet

1½ dl. bouillon

bullet

salt

bullet

peber

 

 

 
Fremgangsmåde:
 
  1. Start grillen!!!
  2. Læg kødet i en skål.
  3. Pisk marinaden sammen og hæld den over kødet.
  4. Lad det trække mens bordet dækkes og indkøberne fortæller om aftenens menu og vin(e) og mens grillen bliver varm.
  5. Vend af og til kødet.
  6. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle.
  7. Grill det i alt 15-20 minutter, pensl af og til med marinaden og vend kødet ofte.
  8. Skær det i tynde skiver ved serveringen.

Pastasalaten:

  1. Kog pastaen, dryp den af i en sigte og bland den med olivenolien mens den er varm.
  2. De hårdkogte æg pilles og skilles i blommer og hvider.
  3. Blommerne piskes jævne med sennep, citronsaft, olie og bouillon.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Hak æggehviderne.
  6. Hæld væden fra de soltørrede tomater.
  7. Bland pasta, cherrytomater, bacon, soltørrede tomater i strimler og de hakkede æggehvider med saucen.
  8. Kom salaten i en skål og drys med purløg.
 

Issurprice på grill

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 lagkagebund
bullet1 l. is (din favoritis kan også bruges!)
bullet3-4 æggehvider
bullet1-1/2 dl. sukker
bulletevt. frugt (frosne hindbær eller jordbær er rigtig godt)
Fremgangsmåde:
 
  1. Læg lagkagebunden på et ildfastfad.
  2. Skær isen i små stykker, læg stykkerne på lagkagebunden i et "bjerg". og stil fadet i fryseren til kort før du skal bruge det.
  3. Æggehviderne piskes meget stive, tilsæt derefter sukker. Jævn derefter marengsen udover isen.
  4. Det er meget vigtigt at marengsen dækker isen ALLE steder. evt. frugt lægges sammen med isen, inden marengsen.
  5. Fadet sættes i kuglegrillen og låget lægges over, den skal have en 6-7 minutter indtil marengsen er gylden. Grillen skal være godt varm (ovn 250 grader C).