HERREMAD 

   MENU 23. marts 2010

HOLD 2

Blini
Lammeragout
Tynde pandekager
 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex     

Blini (Russiske pandekager)

Ingredienser til 4 personer

bullet15 g gær
bullet2 dl mælk
bullet1 æggeblomme
bullet1 tsk. salt
bullet1½ dl boghvedemel
bullet1 dl pilsner
bullet1 æggehvide
bulletkaviar

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Rør gæren ud med lidt mælk.
  2. Tilsæt æggeblomme, salt, mel og resten af mælken.
  3. Rør dejen glat og jævn og tilsæt øllet.
  4. Dæk dejen til og lad den hæve. OBS: HÆVETID CA. 1 TIME
  5. Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen når denne er færdighævet.
 

 

 

Lammeragout

Ingredienser til 4-6 personer

  1. 1 kg lammekød m/ben, f.eks. bryst
  2. 50 g smør
  3. salt
  4. hvid peber
  5. 2 spsk. mel
  6. 5 dl vand eller bouillon
  7. 2-3 spsk. tomatpuré
  8. 1 spsk. engelsk sovs
  9. 6-8 små løg
  10. 2 gulerødder i terninger
  11. 6-8 kartofler i bjælker eller tykke skiver
  12.  1 pakke frosne ærter
  13. hakket persille
Fremgangsmåde:

 
  1. Puds kødet af og del det i små stykker. Lad mindre knogler blive siddende i.
  2. Brun fedtstoffet i en gryde.
  3. Læg kødstykkerne deri og brun dem godt på alle sider ved god varme.
  4. Drys krydderier på.
  5. Tilsæt melet under omrøring.
  6. Hæld kogende væske samt tomatpuré og engelsk sovs ved.
  7. Steg kødet under låg ved svag varme.
  8. Læg løg, gulerødder og kartofler i gryden når den halve stegetid er gået.
  9. Tilsæt ærterne 5 min. før retten er færdig.
  10. Smag godt til.
  11. Drys persille over eller sæt persillemøllen på bordet.
     
 
 
Tynde pandekager

Ingredienser til 4 personer

bullet3-4 dl mel
bullet1 tsk. sukker
bullet½ tsk. salt
bullet½-1 tsk. kardemomme
bullet3-4 æg
bullet5 dl mælk
bullet3 spsk. olie
bulletfedtstof til bagning

Hvis 2 dl af mælken erstattes af øl, bliver pandekagerne sprøde!

Fremgangsmåde:
 
  1. Bland mel, sukker, salt og kardemomme.
  2. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet som til en jævning.
  3. Rør olien i dejen, hæld den i en kande og lad den hvile i ca. ½ time.
  4. Smelt evt. fedtstoffet i en lille gryde.
  5. Varm panden godt op med 1 tsk. fedtstof til den første pandekage - resten kan bages uden ekstra fedtstof, da der er olie i dejen.
  6. Hæld lidt dej midt på panden og drej den hurtigt rundt så dejen fordeler sig jævnt og tyndt over hele panden.
  7. Bag dejen lysebrun på begge sider.
  8. Rør nu og da op i dejen sådan at melet ikke synker til bunds.
  9. De færdige pandekager rulles eller foldes sammen eller lægges i en stabel.
  10.  Serveres så friskbagte som muligt med syltetøj, frugtmos eller appelsinsovs - evt. med sukker.