HERREMAD 

   MENU 9. marts 2010

HOLD 2


Københavnerbrød

Karbonader med grønkålssalat
eller med
Salat af rosenkålsblade og gedeost
og Bearnaisesauce

Kræmmerhuse med flødeskum


 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Københavnerbrød

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 kg knækkede
bullethvedekerner
bullet1 l vand
bullet1 l A38
bullet50 g salt
bullet100 g margarine
bullet250 g tørgær
bullet1,8 kg mel

Fremgangsmåde:

1 kg knækkede hvedekerner, 1 liter vand og 1 liter A 38 sættes i blød dagen før - det har Mogens gjort.

--------------------------------------

  1. Ovenstående blandes med 50 gr. salt, 100 gr. margarine, 250 g tørgær og ca. 1,8 kg mel.

  2. Den blandede dej hviler i ca. 30 minutter et varmt sted, med klæde over.

  3. Dejen fordeles i ca. 5 portioner og afbages i forme ved 220 gr.

Portionen giver ca. 5 brød, som passer til hvert hold.

 

 

 

 

Karbonader med grønkålssalat og Bearnaisesauce

Ingredienser til 4 personer:
bulletca. 700 g kalv og flæsk (ca. 7%)
bulletæg (antal?)
bulletrasp
bulletsalt
bulletpeber
bulletfrosne ærter
bulletperleløg
bulletsukker
bullet1½ kg aspargeskartofler
bullet125 g smør
bullet1/4 l- piskefløde
bullet4 æggeblommer
bullet½ tsk. groft salt
bullet2 spsk.
bulletbearnaiseessens
bullethakket persille
bullet1 æg
bullet50 g mel
bullet50 g sukker

Grønkålssalat med fløde og citron

Ingredienser til 4 personer:
bullet

300 g grønkålsblade, uden midterribber

bullet

2 dl piskefløde

bullet

saft og fintrevet skal af 1 citron

bullet

sukker

bullet

salt

Salat af rosenkålsblade og gedeost

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g rosenkål

bullet

olivenolie

bullet

balsamico

bullet

75 g fast ost (fx Peccorino)

bullet

75 g lufttørret skinke (fx Serano)

Fremgangsmåde:

  1. Det hakkede kød formes til karbonader, som dyppes i æg og derefter i rasp.

  2. Krydres med salt og peber.

  3. Karbonaderne kommes på en varm pande og steges til de er passende brune på begge sider.

  4. Aspargeskartoflerne koges og pilles. 

  5. Der kommes sukker på  panden, og når sukkeret er smeltet til det får en lysebrun tone kommes en lille klat smør på.

  6. Nu vendes perleløgene i sukkeret.


Bearnaissesauce-opskriften  

Bland 125 g smør, 1/4 l- piskefløde, 4 æggeblommer, ½
tsk. groft salt, 2 spsk. bearnaiseessens og hakket persille
sammen i en tykbundet gryde, bring det i kog ved svag varme under piskning,
kan holdes varm i vandbad.

Grønkålssalat-opskrift

  1. Skyl og hak grønkålen meget fint.

  2. Bland resten af ingredienserne til en dressing.

  3. Vend kålen i dressingen. Den skal dække, men kålen skal ikke sejle. Dressingen tykner i løbet af kort tid på grund af citronsaften.

Salaten skal ikke være sød, men tage syrligheden fra citronen og bitterheden i grønkålen. Smager bedst samme dag, men kan gemmes til næste dag.


 

Salat af rosenkålsblade og gedeost

  1. Rosenkålen befries for stok og de groveste yderblade. Bladene plukkes enkeltvis.
  2. Rosenkålbladene blancheres ca 30 sek (ikke mere) i kogende vand tilsat salt og lidt olivenolie. Afdryppes derefter.
  3. Osten høvles fint og blandes med balsamico og den findelte skinke i rosenkålen. Evt tilsættes lidt mere olie. Smages til med salt og peber.
 

Kræmmerhuse med flødeskum

Ingredienser til 4 personer:

bullet1 æg
bullet50 g mel
bullet50 g sukker

Fremgangsmåde:

Kræmmerhuse med flødeskum

1 æg, 50 g mel og 50 g sukker røres sammen og
smøres ud på papir, bages ved 200 g og drejes, når de er lidt gyldne.