HERREMAD 

   MENU 9. februar 2010

HOLD 1

Salat med lotusrod

Stegt lever som på Bali

Kaffefromage

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Salat med lotusrod

Ingredienser til 4 personer:

bulletRomainesalat
bulletFrisk brøndkarse
bulletFrisk mynte
bulletFrisk koriander
bulletFinthakket forårsløg
bulletRistede cashewnødder
bulletFriteret lotusrod
bulletOlie til friture

Dressing:
 

bulletPassionsfrugt
bulletLimesaft
bulletAhornsirup
bulletFinthakket rød chili

Fremgangsmåde:

  1. Fordel salat, brøndkarse, mynte og koriander på et fad.

  2. Drys med finthakket forårsløg.

  3. Rør dressingen sammen til du har en sødlig men også let syrlig
    dressing, fordel den over salaten.

  4. Cashewnødderne ristes i ovnen eller på en tør pande til
    de er gyldne.

  5. Lotusroden skrælles og skæres i papirtynde skiver som friteres i varm olie
    til de er gyldne og sprøde, hvorefter de lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

  6. Lige inden serveringen fordeles cashewnødder og lotusrødder over salaten.
     

 

 

 

Stegt lever som på Bali

Ingredienser til 4 personer:

bullet450 g. kalve- eller lammelever
bullet2 spsk. olivenolie
bullet2 små løg
bullet2 fed hvidløg
bullet2½ dl. kokosmælk
bulletSaft af en halv citron

Marinade:
 
bullet2 fed hvidløg1 tsk. gurkemeje
bullet1 rød chili - eller ½ tsk. stærk chilisauce
bullet1 spsk. jordnøddesmør med hele nødder
bulletsalt
bulletfriskkværnet peber
Fremgangsmåde:
 
  1. Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i. Drys salt og peber over.
  2. Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i woken eller på panden til de tager farve.
  3. Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider. Sænk varmen og tilsæt kokosmælken.
  4. Kog op og sænk varmen igen.
  5. Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt
    og saucen er blevet tyk.
  6. Tilsæt så citronsaften og servér med løse ris eller melede
    kartofler.
 

Kaffefromage

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 dl. stærk kaffe
bullet1 spsk. sukker
bullet4 blade husblas
bullet2 1/2 dl. piskefløde, pisket til skum
bullet100 g. makroner

Pynt:
 
bullet1 dl. piskefløde
evt. karamelsauce
Fremgangsmåde:
 
  1. Den udblødte husblas smeltes i den varme, sødede kaffe.
  2. Fløden piskes ikke for stiv.
  3. Den afkølede, håndvarme kaffe hældes i på en gang og røres om i flødeskummet.
  4. Fromagen fyldes i en oliesmurt form og dækkes med makroner.
  5. Den afkøles.
  6. Ved anretningen løsnes fromagen i kanten og vendes ud.
  7. Pyntes med flødeskum og evt. karamelsauce.
  8. Resten af karamelsaucen serveres til.