HERREMAD 

   MENU
26. januar 2010

HOLD 1

Farserede tomater

Svinekød med kos-salat i æggecitronsauce

Bagt figen med ricotta

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex 

Farserede tomater

Ingredienser til 4 personer:

bullet4 store, runde ikke for modne tomater
bullet 2 løg
bullet200 g hakket oksekød
bullet30 g smør
bullet1 tsk. hakket persille
bullet2 spsk. olie
bulletmerian
bulletsalt
bulletpeber

 

Fremgangsmåde:
  1. Skyl og tør tomaterne. Fjern stilken. Skær et låg af tomaterne på den modsatte ende af stilken.
  2. Udhul tomaterne med en teske - uden der går hul på skindet. Drys tomaterne indvendig med lidt salt, vend dem med bunden i vejret på en rist for at afgive væde.
  3. Pil løgene og hak dem fint. Smelt smørret på en pande, uden det brunes, og tilsæt løgene så de kan stege gyldne ved jævn varme.
  4. Kom det hakkede kød ned til løgene. Lad blandingen stege 2-3 minutter under stadig omrøring. Drys med salt og peber og tilsæt merian.
  5. Tag panden fra varmen og bland den hakkede persille i.
  6. Smør et ovnfast fad med olie.
  7. Fyld kødet i tomaterne der dækkes med de afskårne låg. Stil tomaterne i det smurte fad. Dæk dem med alufolie og stil det i ovnen i 20 min. ved 250 grader.
  8.  Server tomaterne straks efter de er taget ud af ovnen.
 
Råvarerne er købt hos Føtex    

Svinekød med kos-salat i æggecitronsauce

Ingredienser til 4 personer:

bullet4 svinekoteletter uden ben
bulletpeber
bullet2 spsk. olivenolie
bullet1 bdt. forårsløg, kun det hvide, i tynde skiver
bullet1 kos-salat eller romainesalat, i strimler på tværs
bullet1 spsk. dild, fintskåret
bullet2¼ dl. hønsebouillon
bullet2 store æg
bulletsaften af 1 stor citron
bulletsalt

Fremgangsmåde:

  1. Krydr koteletterne med peber.

  2. Opvarm olien på en stor, tykbundet pande, tilsæt forårsløgene, og svits dem i 2 min. til de er klare.

  3. Tilsæt koteletterne og steg dem i 10 min. Vend dem nogle gange undervejs så de bliver jævnt stegt og møre.

  4. Kom salat, dild og bouillon på panden når kødet er stegt, bring det i kog, og lad det småsimre i 3-4 min. til salaten er faldet sammen.

  5. Pisk i mellemtiden æg og citronsaft sammen i en skål.

  6. Når salaten er faldet sammen tages den med en hulske af panden sammen med koteletterne og lægges over på et varmt serveringsfad.

  7. Stil det i ovnen ved lav varme, og sigt væsken fra ned i en kande.

  8. Pisk gradvist 4 spsk. af den varme væske ind i æggene.

  9. Hæld æggeblandingen tilbage på den ikke for varme pande.

  10. Bland resten af væsken, og lad det småsimre i 2-3 min. under konstant piskning til saucen begynder at tykne. Lad den ikke komme i kog, da den så vil skille!

  11. Krydr med salt og peber.

  12. Hæld saucen over koteletterne og server straks.

 

 

 

Bagt figen med ricotta

Ingredienser til 4 personer:

bullet8 friske figner
bullet25 g rørsukker
bulletfigenbalsamico eller lagret balsamico
bullet 75 g ricotta

Fremgangsmåde: 

  1. Skær eller snit et dybt kryds i hver figen.
  2. Sæt fignerne på en plade med bagepapir, drys sukker på og bag dem ved 225-230 grader til sukkeret er smeltet.
  3. Servér de lune figner med ricotta og balsamico.