HERREMAD 

   MENU 8. dec. 2009

HOLD 2

Små sprøde aubergine sandwiches

Aromatisk appelsinsalat/Kylling i karry

Clafoutis

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Små sprøde aubergine sandwiches

Til 4 personer:

Ingredienser:

bullet1 aubergine.
bulletFrisk basilikum.
bulletFrisk parmesan.
bullet1 glas ansjoser i olie.
bulletRasp.
bullet1-2 æg.
bullet Koldpresset jomfruolivenolie
 

 

Fremgangsmåde:
  1. Auberginen skæres i tynde skiver.
  2. Læg skiverne på et bræt. På hver anden skive lægges et tyndstykke parmesan, 1-2 ansjoser og 1-2 blade frisk basilikum.
  3. En aubergineskive lægges ovenpå, og de små auberginesandwich vendes i sammenpisket æg og derefter i rasp, hvorefter de steges gyldne og sprøde på panden i en god olie.

Varmen må ikke være for høj, stegetiden må nemlig gerne være forholdsvis lang, så aubergineskiverne bliver helt møre og bløde, og parmesanosten smelter.

 

 

 

 

Aromatisk appelsinsalat

Til 4 personer:

Ingredienser:

bullet4-5 søde og solmodne appelsiner.
bullet2-3 spsk. appelsinblomstvand.
bullet3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie.
bullet100 g pinjekerner.
bullet20 sorte oliven uden sten.
bulletRosenpeber.
bullet1 stort rødløg.
bulletEn stor håndfuld frisk mynte.

Kylling i karry

Karrysaucen 

bullet

Jomfruolivenolie

bullet

1 stort finskåret løg

bullet

2 spk. karry

bullet

½ hokkaido skåret i tern

bullet

2 persillerødder skåret i tern

bullet

8-10 figner, klippet i strimler

bullet

3-4 hele kanelstænger á 5 cm

bullet

10 grønne kardemommekapsler

bullet

1 ds. kokosmælk

bullet

Grønsags- eller fjerkræfond

bullet

Maldon salt eller anden god flagesalt.

Fremgangsmåde:
  1. Appelsinerne skrælles og skæres i tynde skiver, som lægges på et fad og dryppes med appelsinblomstvand og olivenolie.
  2. Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande for svag varme.
  3. De sorte oliven skæres i ringe, som fordeles over appelsinerne sammen med lidt frisk knust rosenpeber.
  4. Rødløget skæres i skiver og mynten hakkes groft, og begge dele kommes over appelsinsalaten sammen med de ristede pinjekerner.

Kylling

  1.  Kyllingen parteres og brunes godt af på en pande i en blanding af smør og olivenolie.

  2. Løgene ristes gyldne i fedtstoffet, hvorefter karryen tilsættes og steges godt igennem.

  3. Derefter tilsættes hokkaido, persillerødder, figner, kanelstænger og kardemommekapsler.

  4. Det hele steges godt igennem.

  5. Derefter hældes kokosmælk og fond på til grøntsagerne er næsten dækkede. Kog til grøntsagerne er helt møre.

  6. Imedens brunes kyllingen.

  7. Tag kanelstængerne op, og blend grøntsagerne til du har en jævn og cremet sauce, kom kanelstykkerne tilbage i saucen og smag den til med lidt salt.

  8. Derefter tilsættes kyllingen, et låg lægges på gryden, og kyllingen koger i saucen i ca. 50-60 min alt efter størrelsen.

    Spis kyllingen med kogt perlebyg til (ca. 200 g kogt efter anvisningen på posen).

l

 
 

Clafoutis

Ingredienser: (6 - 8 personer)

bullet½ kg. friske kirsebær eller samme mængde syltede, evt. iblandet Amarena kirsebær
bullet100 gr. mel, evt. lidt mere
bullet100 gr. sukker
bulletet nip salt
bullet4 æg
bullet2 æggeblommer
bulletca. 5 dl sødmælk
bullet2-3 cl rom
bulletflormelis
bulletevt. lidt ekstra sukker
Fremgangsmåde:
  1. Udsten kirsebærrene og lad dem evt. trække en times tid i lidt ekstra sukker hvis de er sure. Hvis du bruger henkogte, så lad dem dryppe grundigt af. Amarena-kirsebær giver en skøn smag, men det bliver for voldsomt hvis man kun bruger dem.
  2. Bland en pandekagedej af de øvrige ingredienser.
  3. Hæld halvdelen af dejen i en smurt tærteform og bag den i ca. 10 minutter i en 190 grader varm ovn.
  4. Tag den så ud og fordel kirsebærrene på bunden og hæld resten af dejen over.
  5.  Bag kagen færdig i ca. ½ time til den er hævet op og er gyldenbrun.
  6. Lad den køle lidt af og servér så med flormelis drysset over.