HERREMAD 

   MENU 17. nov. 2009

HOLD 1

Appelsinsalat med safrandressing

Vildtgryde og mangosalat med chili

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

Appelsinsalat med safrandressing

Ingredienser til 4 personer

bullet4 modne appelsiner
bullet3 små rødløg skåret i papirtynde ringe
bullet6 håndfulde blandet salat vasket og tørret
bullet1/2 bdt. dild plukket

                      Safrandressing

bulletStrejf af safran
bullet2 spsk. kogende vand
bullet1 tsk. hele spidskommenfrø
bullet1 tsk. korianderfrø
bullet1 tsk. hele fennikelfrø
bullet2 tsk. indkogt æblesirup (fås i helsekostbutikkerne) alternativt kan bruges 1 tsk. honning og 1 tsk. æbleeddike
bullet1 spsk. koldpresset olivenolie
bullethavsalt
bulletfriskkværnet sort peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Skær skallen af appelsinerne med en kniv, og skær kødet i ensartede tern.

  2. Kom dem op i en stor skål, sammen med resten af ingredienserne.

    Safrandressing:
     

  3. Hæld kogende vand henover safran. Lad det trække 5 minutter.

  4. Rist spidskommen, koriander- og fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder.

  5. Stød i morter eller blend i kaffemølle.

  6. Kom dem op i en skål, og tilsæt safran-vandet og resten af ingredienserne.

  7. Pisk dressingen sammen og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.

  8. Hæld dressingen over salaten, og vend det hele forsigtigt men grundigt sammen.

 

 

 

Vildtgryde

Ingredienser til 4 personer

bullet500 gram røget hjort ( rå då eller kronhjort )
bullet5 løg
bullet1 bdt gulerødder
bullet250 gram champignon
bullet5 fed hvidløg
bullet1/4 pastinak
bullet2½ dl kaffefløde
bullet1 l bouillon af vildt
bullet1 glas rødvin
bulletsmør til stegning
bulletjævning

 

FREMGANGSMÅDE 

  1. Kødet skæres i tern 2X2 cm og
  2. løg pastinak og hvidløg skæres i små tern og brunes i smørret.
  3. Kødet hældes op i gryden, og det hele varmes op.
  4. Rødvinen hældes i gryden og det koges lidt ind.
  5. Champignons skæres i kvarter og dumpes også i gryden.
  6. Gulerødder skrælles skæres i skiver og hældes op i gryden.
  7. Bouillon hældes over og det står og småsimrer i en times tid.
  8. Smages til med salt og peber.
  9. Fløden hældes i og det hele gives et opkog og der jævnes hvis det skønnes nødvendigt.

    Tips:

    Der serveres kartofler eller ris til eller måske en god hjemmelavet kartoffelmos - til maden. Jeg bruger gerne en god kraftig rødvin, hvor resten serveres til maden.
 

Mangosalat med chili

Ingredienser til 4 personer

bullet1-2 mangofrugter
bulletevt. lidt sukker
bullet½ ananas
bullet¼ kokosnød
bullet1 finthakket chilifrugt, renset for kerner
bulletsaft fra ½-1 limefrugt
bulleten håndfuld friskhakket koriander
bulleten håndfuld friskhakket mynte
FREMGANGSMÅDE 
  1. Mango og ananas skæres i mundrette tern. Hvis mangoen eller ananassen ikke er virkeligt modne, så drys dem evt. med lidt sukker og lad dem trække i 10 minutter.
  2. Kødet fra kokosnødden skæres i smalle strimler og blandes med frugtkødet.
  3. Tilsæt den finthakkede chili og pres frisk limesaft henover hele molevitten.
  4. Vend salaten med de friskhakkede krydderurter, og lad den trække i en halv times tid før den serveres.