HERREMAD 

   MENU 10. nov. 2009

HOLD 2

FISKESUPPE

FORELLER I OVN

ÆBLEKAGE
 

Forside
Opskrifter
Menu 2009-2010
Råvarerne er købt hos Føtex   

FISKESUPPE

Ingredienser til 4 personer

bullet½ tsk. safrantråde
bullet3 tsk. olie
bullet2 store tyndtskivede løg
bullet1 hakket porre, kun den hvide del
bullet4 finthakkede fed hvidløg
bullet1 laurbærblad
bullet½ tsk. tørret merian
bullet1 tsk. reven appelsinskal
bullet2 spsk. tør hvidvin
bullet1 rød peberfrugt skåret i meget små stykker
bullet500 g hakkede modne tomater
bullet12 cl. tomatsauce
bullet50 cl. fiskefond
bullet2 spsk. tomatpuré
bullet2 tsk. farin
bullet500 g fiskefilet uden skind (f.eks. multe, knurhane) skåret i meget små stykker
bullet3 spsk. hakket frisk persille

FREMGANGSMÅDE:

  1. Opblød safrantrådene i 2 spsk. kogende vand i en lille skål.

  2. Varm olien op ved lav varme i en stor tykbundet gryde.

  3. Tilsæt løg, porre, hvidløg, laurbærblade og merian.

  4. Læg låg på og lad det koge i 10 min. - ryst gryden indimellem til løget er blødt.

  5. Tilsæt appelsinskal, vin rød peberfrugt og tomat. Læg låg på og lad det koge i 10 min.

  6. Kom tomatsauce, fiskefond, tomatpuré, sukker og safran (med væske) i gryden.

  7. Rør godt i det, og bring det i kog.

  8. Skru ned for varmen, og lad det simre uden låg på i 15 min.

  9. Kom fisken i suppen, læg låg på, og lad det koge i 8 min., eller til det er mørt.

  10. Krydr med salt og peber efter smag, og kom halvdelen af persillen i, og tag laurbærbladene op.

  11. Drys suppen med resten af persillen lige før serveringen.

 

 

 

FORELLER I OVN

Ingredienser til 4 personer

bullet3/4 - 1 kg hel fisk
bullet1-2 tsk. salt
bullet30 g smør
bullet125 g champignoner, hakkede og smørristede
bullet1 dl hakkede krydderurter
bullet1 spsk. hakket dild eller purløg
bullet1 løg, hakket
bullet(1 spsk. engelsk sovs)
bulletcitronsaft
bullethvid peber
bulletkartofler
FREMGANGSMÅDE:
  1. Tag indvoldene ud af fiskene, rens og skyl dem.
  2. Salt fiskene let.
  3. Kom grøntsagsfyldet med et stænk citronsaft ind i fiskene.
  4. Smør et stykke aluminiumsfolie med olie til hver fisk, og pak fiskene inde folien.
  5. Læg fiskepakkerne i en bradepande og steg dem i ovnen ved 250 grader i 20-30 min.
  6. Fiskene serveres i pakkerne med kogte kartofler.
 

 

ÆBLEKAGE

Ingredienser til 4 personer

bullet6-8- æbler - i skiver
bullet1 dl grov rasp
bullet50 g smør
bullet½ - 1 dl sukker
bullet2 tsk. kanel
bullet2 dl piskefløde, pisket
bulletgelé
FREMGANGSMÅDE:
  1. Læg de tynde, rå æbleskiver, rasp, smør i tynde skiver, sukker og kanel lagvis i et ildfast fad.
  2. Bag kagen i ovnen - 225 grader i ca. 25 min. eller til æblerne er møre.
  3. Pisk imens fløde til skum.
  4. Server æblekagen lunken med koldt flødeskum til.
  5. Pynt med gelé.