HERREMAD 

   MENU 20. JANUAR 2009

HOLD 2 

Lakseroulade

Stegte rødspættefileter med bønnesalat

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

Lakseroulade

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet6 tykke skiver røget laks ca. 250 g
bullet100 g røget laks i små stykker
bullet75 g flødeost
bullet1 hårdkogt æg
bullet2 spsk. purløg
bullet1 dl creme fraiche 38 %
bulletPeber
bullet

Pynt:

bullet

Blandet salat

bullet

lakserogn eller stenbidderrogn - gerne rød og sort

bullet

dild

bullet

citronbåde

bullet

cherrytomater

bullet

Dressing:

bullet

Creme fraiche 38%

bullet

lime- eller citronsaft

FREMGANGSMÅDE:
  1. Flødeost, æg, purløg og creme fraiche blandes.
  2. Laksen i små stykker vendes i, og der smages til med peber  - ikke salt da røget laks er ret salt i sig selv.
  3. På et stykke vitawrap lægges de 6 laksestykker taglagt. Fyldet lægges på midten af laksen og ved hjælp af vitawrapen rulles laks med fyld til en roulade.
  4. Rouladen lægges i fryseren til den skal anvendes, men husk laks har begrænset frysefriskhed.
  5. Tages ud af fryseren ca. en halv time før og skæres i skiver på 2 cm. Kan evt. opbevares i køleskab indtil anvendelse.
  6. Ved anretning - portionsanrettet - lægges lakseskiverne på strimlet salat, cherrytomater i både, serveres med et stykke lyst brød evt. hjertebrød.

    Tips:

    Norsk laks er godt til denne forret.

 

Stegte rødspættefileter med bønnesalat

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet500 g grønne bønner
bullet2 spsk. mayonnaise
bullet2 spsk. vineddike
bullet1 fed hvidløg
bullet100 g soltørrede tomater
bullet500 g rødspættefileter
bullet1 spsk. olivenolie

Tilbehør: Godt brød

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Nip eller skær stilken af bønnerne.
  2. Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 min
  3. Hæld bønnerne i en sigte, lad dem dryppe af, og læg dem på et fad.
  4. Kom mayonnaisen i en skål og pisk vineddiken i lidt efter lidt.
  5. Hak hvidløget fint, og pisk det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld mayonnaisen over bønnerne.
  7. Skær soltørrede tomater i små strimler, og drys over bønnerne.
  8. Varm olien op på en pande, og steg rødspættefileterne i olien ved jævn varme tilde er fyldenbrune på begge sider. Krydr med salt og peber.

    

Server rødspættefileterne med bønnesalat og brød.