HERREMAD 

   MENU 11. MARTS. 2008

HOLD 2

Koteletter i fad

Abemad 

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

Koteletter i fad

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

 8 svinekoteletter

bullet

1 stk. dåsetomater hele (som indeholder mest saft)

bullet

1glas champignon i skiver

bullet

70 gram koncentreret tomatpuré 

bullet

2½ dl madlavningsfløde 

bullet

1 pk.  sliced bacon – 8 skiver

bullet

10 sherrytomater

bullet

salt og peber

bullet

pinjekerner

bullet

evt. rasp

FREMGANGSMÅDE:
  1. Brun koteletterne på begge sider på panden.
  2. (De af jer der har lyst kan vende koteletterne i æggehvide og rasp, som er blandet med salt og peber).
  3.  Læg dem i et ovnfast fad. 
  4. Kog panden af med champignonsaften – men gem champignonerne.
  5. Tilsæt saften fra dåsetomaterne (mos dem gennem en sigte) kom fløden i panden og lad det hele koge op, og hæld det derefter over koteletterne, som nu sættes i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
  6. Rist champignon og pinjekernerne og læg sherrytomaterne ved – de må gerne halveres – og dette lægges over koteletterne når halvdelen af stegetiden er gået.
  7. Til sidst ristes bacon stykkerne og lægges på koteletterne ved serveringen.
  8. Det er op til de enkelte hold at bruge ris, kartoffelmos eller kartofler. 
  9.  

     

 

Abemad 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

2.appelsiner, Navels

bullet

2 æbler, Pink Lady

bullet

2 pærer 

bullet

100 g stenfri druer 

bullet

3 bananer 

bullet

1 ds. ananas 

bullet

100 gr. rosiner - har stået i blød i likør 1 døgn

bullet

½ liter piskefløde

bullet

1 lille dåse mandariner

bullet

12 makroner (som lægges i blød i appelsinsaft) i serveringsskålen

bullet

½ plade chokolade

bullet

1 håndfuld nøddekerner

bullet

Til råcremen:

bullet

3 æggeblommer

bullet

 2 spiseskefulde sukker

bullet

 2½ -3 dl. piskefløde

bullet

vanilje

FREMGANGSMÅDE:
  1. Pil appelsinerne – del dem i både og befri frugtkødet for hinder – læg appelsin stykkerne oven på makronerne i serveringsskålen.
  2. Skræl æbler og pærer, fjern kernehus og skær frugterne i terninger, der dryppes med lidt citronsaft og lægges derefter i serveringsskålen.
  3. Halver de stenfri druer og læg dem i skålen sammen med de blødgjorte rosiner.
  4. Så hældes ananassaft og evt. mandarinsaft over frugterne.
  5. Og til sidst hakkede nøddekerner og hakket chokolade over skålens indhold, som dekoreres med bananskiver.

Til denne ret passer råcreme særdeles fint, og den laves bedst således:

  1. Rør æggeblommerne grundigt sammen med sukkeret, pisk fløden, og vend den forsigtigt i æggemassen og smag til med vanilje.