HERREMAD 

   MENU 22. JAN. 2008

HOLD 1

FYLDT AVOCADO

FARSEREDE KØDRULLER

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

FYLDT AVOCADO

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 velmodne avocado
bulletcitronsaft 
bullet4-6 skiver tunge
bullet1 grøn peberfrugt
bullet1 spsk. fintklippet purløg 
bullet8 sorte oliven
bullet4 spsk. olie
bullet1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
bulletsalt og friskkværnet peber
bullet1/ tsk. Dijonsennep
bulletbrøndkarse
 
FREMGANGSMÅDE:
  1. Fyldet  - skær tungen og peberfrugten i tynde strimler - skær olivenkødet  i små strimler - snit purløg fint .
  2. Marinaden - pisk 4 spsk. olie, 1 spsk. hvidvins-eddike eller citronsaft og 1/4 tsk. sennep sammen og smag til med salt og peber og evt. med mere sennep.
  3. Avocadoerne  - flæk  avocadoerne på langs, fjern stenen og gnid overfladen med citronsaft (for at den ikke skal blive mørk). 
  4.  Fordel  - fyldet i avocadoerne og dryp marinaden over.
  5. Anret - de fyldte avocadoer på små tallerkener. med brøndkarse på hver tallerken.
 

 

FARSEREDE KØDRULLER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet8 skiver okseinderlår eller klump à 75 g pr. stk.
bullet2 dl. finthakket løg
bullet2 fed knust hvidløg
bullet200 g champignoner
bullet1 tsk. fine herbs
bullet2 spsk. hakket persille
bulletsalt, peber
bullet2-3 spsk. rasp
bullet1 æg
bulletmel, salt peber
bullet60 g smør
bullet2 dl. bouillon
bullet1 spsk. tomatpuré
bullet1 tsk. dijonsennep
bullet1 dl. piskefløde
FREMGANGSMÅDE:
  1. Svits i en gryde/dyb pande 2 dl. finthakkede løg og 2 fed knust hvidløg i smør til løgene er klare og let gyldne.
  2. Tilsæt grofthakkede champignoner og lad den stege lidt med.
  3. Tilsæt krydderier, hakker persille og rasp og smag fyldet til med peber og salt.
  4. Lad fyldet afsvale lidt og rør derefter et æg i.
  5. Fordel fyldet på kødstykkerne på den øverste halvdel, rul kødet sammen og fastgør det med en kødpind.
  6. Vend rullerne i mel krydret med salt og peber hvorefter de brunes i gyldent smør på alle sider.
  7. Tilsæt tomatpuré, sennep og bouillon og lad rullerne småsimre under låg 3/4 - 1½ time til de er møre.
  8. Tag derefter kødrullerne op og kog sovsen ind med piskefløde.
  9. Fjern kødpindene og læg rullerne tilbage i sovsen.

Serveres med kartoffelmos.