HERREMAD 

   MENU 11. DEC. 2007

HOLD 2

Opskrifter der dannede udgangspunkt for julefrokosten 
HAMBURGERRYG
FRIKADELLER
STUVET SPINAT
RØDKÅL
KORENDEKAGER

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

HAMBURGERRYG

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet3/4 kg hamburgerryg 
bullet½ l vand 
bullet½ l rødvin
bulletfarin
bullet40 g smør

FREMGANGSMÅDE:

  1. Hamburgerryggen koges i vand/rødvin i ca. ½ time ved svag varme.

  2. Hinden flås af før kødet afkøles.

  3. Hamburgerryggen lægges på rist i en bradepande.

  4. Peber og farin lægges på og trykkes fast omkring kødet.

  5. Hamburgerryggen stilles i ovnen ved 225 grader til glasuren er smuk brun.

  6. Spæd og dryp jævnligt med lidt suppe fra kogningen og med rødvin uden at skylle glasuren af.

  7. Lad hamburgerryggen stå 10-15 minutter før den udskæres.

FRIKADELLER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet500 g grofthakket fars
bullet1 æg
bullet1 løg
bulletca. 1½ dl mælk
bulletca. 1½ dl rødvin
bulletca. 3-4 spsk. havregryn
bulletsalt
bulletpeber
FREMGANGSMÅDE:
  1. Rør farsen sammen med ægget, det hakkede løg, mælk, rødvin, havregryn, salt og peber.
  2. Smag farsen til.
  3. Sæt farsen skefuld for skefuld på en varm pande vædet med smør.
  4. Frikadellerne er klar når de er gennemstegte.

STUVET SPINAT

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
bullet3/4 kg frisk spinat
bullet3/4 spsk. 40% kalciumkloridopløsning
bullet40 g smør
bullet2 dl mælk
bullet3 spsk. mel
bulletsalt

FREMGANGSMÅDE:
  1. Damp den hakkede spinat med kalciumkloridopløsningen 5 min.
  2. Smør og mel afbages med mælken.
  3. Den afbagte sauce spædes med vand fra dampningen og smages til med salt. 
RØDKÅL

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 lille rødkålshoved
bullet50 g smør
bullet1 dl eddike (rødbedeeddike)
bulletribssaft
bulletsukker
bulletsalt
bullet2 æbler
bulletlidt kommen

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Smørret smeltes i en gryde.
  2. Eddiken kommes i sammen med den fintsnittede rødkål.
  3. Blandingen koges unde låg ved svag varme i 15 minutter.
  4. Derefter tilsættes ribssaft, salt, og sukker efter smag.
  5. Blandingen koger videre ved svag varme til rødkålen er mør - det varer 1 time.
  6. OBS. Man kunne tilsætte et par skrællede syrlige æbler og lidt kommen!
KORENDEKAGER

INGREDIENSER TIL 30 stk.:

bullet100 g smør
bullet1 dl sukker
bullet1 æg
bullet200 g mel
bullet1 tsk. bagepulver
bullet1 dl korender

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skyl og tør korenderne
  2. Blødgør smørret, rør det med sukker, tilsæt æg, og rør det godt.
  3. Bland det blødgjorte smør, sukker og æg med melet og bagepulver og bland det sammen med korenderne.
  4. Sær dejen på plade som små toppe  - med to teskeer - og bag dem højt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.