HERREMAD 

   MENU 4. DEC. 2007

HOLD 1

KIDNEY PIE
OG
ROGNONS EN CASSEROLE
(Sauterede nyrer)

ÆBLEPAKKER M/ FLØDECREME.

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

KIDNEY PIE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 nyrer 
bullet500 g skært oksekød 
bullet3 spsk. Mazola (majsolie)
bullet2 mellemstore løg
bullet1 mellemstor gulerod
bullet1 tsk. salt
bullet1/4 tsk. peber
bullet½ spsk. majssirup
bullet3 spsk. majsmel
bulletrasp
FREMGANGSMÅDE:
  1. Rens nyrerne for hovedparten af tællen.
  2. Skær nyrerne i skiver.
  3. Kom de 3 spsk. majsolie i en stegepande, brun oksekød, løg og gulerødder deri.
  4. Tilsæt vand, salt og peber og lad det simre i en time.
  5. Tilsæt derefter nyrerne og jævn saucen med majsmelet opløst i vand (jævning).                               
  6. Hæld det hele i en rummelig form/fad, dæk det med rasp og bag så hele herligheden i 35 - 40 minutter i en mellemvarm ovn (175 -200 grader).

 

 
ROGNONS EN CASSEROLE
(Sauterede nyrer)

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet10 spsk. smør
bullet3-4 hele kalvenyrer
bullet2-3 løg
bullet2-3 dl tør hvidvin
bullet2 spsk. Dijon-sennep
bulletlidt salt
bulletlidt peber
bulletsaften af en halv citron
bullet3 spsk. hakket persille

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Rens nyrer for det meste af tællen, og skær dem i små stykker .
  2. Smelt 6 spsk. smør i en tykbundet kasserolle
  3. Når smørret begynder at bruse af sauteres nyrer til de er let brunede på alle sider.
  4. Tag de sauterede, brunede nyrer op og læg dem på et varmt fad som tildækkes løst.
  5. Løgene hakkes, kommes i kasserollen og simrer et minut i resten af smørret.
  6. Hvidvinen tilsættes og bringes  i kog under omrøring sådan at den kraft, der har fæstnes sig i kasserollen, bliver opløst.
  7. Når vinen er nedkogt til det halve, tages kasserollen af varmen.
  8. Det sidste smør, som er omrørt med sennep, salt og peber, tilsættes vinen og omrøres til det har blandet sig helt i kasserollen.
  9. Nyrerne lægges tilbage i kasserollen, stænkes med lidt citronsaft og der kommes persille i og sættes over lav varme hvor det simrer 10 minutter indtil nyrerne er godt gennemvarmede.
  10. Serveres med det samme!  

 

 
ÆBLEPAKKER M/ FLØDECREME.

INGREDIENSER TIL 6-8 PERSONER 
(15 pakker):

ÆBLEFYLD:

bullet5 skrællede æbler 
bullet50 g grofthakkede smuttede mandler
bullet1 tsk. fintrevet citronskal
bullet3 spsk. mørke rosiner
bullet2 spsk. rørsukker
bullet1 tsk. stødt kanel
bullet25 g smør - smeltet
bullet5 plader butterdej
bullet100 g groftrevet marcipan
bullet½ sammenpisket æg
bullet1 spsk. rørsukker

FLØDECREME:
bullet4 dl piskefløde
bullet3 spsk. friskpresset citronsaft
bullet3 spsk. rørsukker

PYNT:
bulletcitronmelisseblad

 

FREMGANGSMÅDE:

ÆBLEFYLD:
  1. Skær æblerne i mindre stykker.
  2. Bland æblestykkerne, 50 gram hakkede mandler, 1 tsk. revet citronskal, 3 spsk. rosiner, 2 spsk. rørsukker, 1 tsk. stødt kanel og 25 g smeltet smør i en skål.
  3. Rul hver butterdejsplade tyndt ud (ca. 15x36 cm) på et meldrysset bord.
  4. Lad pladerne hvile i ca. 20 minutter.
  5. Læg ca. 1 spsk. marcipan og ca. ½ dl æblefyld midt på hver dejstykke.
  6. Luk hver pakke ved at samle de 4 hjørner om fyldet og lukke spidsen med et lille klem.
  7. Stil pakkerne på plader med bagepapir.
  8. Pensl med æg, drys med sukker og bag æblepakker midt i ovnen.

FLØDECREME:

  1. Rør fløde, citronsaft og sukker sammen i en skål og stil det tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.
  2. Pisk flødeblandingen med en gaffel til den har en cremet konsistens.

SERVERING:

  1. Fordel lidt flødecreme på hver desserttallerken og stil herpå en lun æblepakke.
  2. Pynt med citronmelisse.
  3. Server resten af æblepakkerne og flødecremen ved siden af.
    Opskriften er hentet fra Karolines Køkken (Internettet)