HERREMAD 
   MENU 20. DEC. 2005

Minstrone m. røget laks
Stegt andebryst m. rodfrugtgratin
Hindbærmousse
Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006

 

Minstrone m. røget laks

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

200 g røget laks
1 snittet løg
ca. 2 snittede soltørrede tomater
1 kg. blandede fintsnittede grøntsager
2 fed snittede hvidløg
1 liter fiskefond
2 skoldede og flåede bøftomater
100 g (små)pasta
frisk basilikum

salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

1. Løg ristes i lidt olie. 
2. Soltørrede tomater, hvidløg og grøntsager kommes i gryden sammen med   fiskefonden. 
3. Småkoge i ca. 20 min. 
4. Tomaterne deles i kvarte og kommes sammen med pastaen i suppen. 
5. Lad retten simre til pastaen er kogt. 
6. Friskhakket basilikum vendes i suppen.

Serveres pyntet med strimlet røget laks.

 

Stegt andebryst m. rodfrugtgratin

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
300 g andebryst
1 appelsin
30 g syltede ingefær
1 spsk. honning
150 g tørrede abrikoser
2 spsk. hvid balsamico
ca. 125 g salat
lidt olie til stegning

salt og peber
300 g kartofler og rodfrugter
2 dl. 13% fløde
50 g smør
salt
revet muskat
revet ost

 


 

FREMGANGSMÅDE:

1. Rids og brun anden på skindsiden.
2. Vendes og og krydres m. salt og peber.

3.
Ingefær i skiver og honning blandes med appelsinsaften, som hældes på panden.
4. Kom låg på panden og lad retten småsimre i 20 min.
5. Spæd evt. op m. lidt vand.
6. Kødet hviler tildækket i 5-8 min.
7. Panden koges af med lidt vand og jævnes med fløde.
8. Smag til med salt, evt. ½ suppetern.
9. Abrikoserne skæres i skiver og kommes i en lille gryde sammen med balsamico. 
10. Koges ind ved svag varme.
11. Den fintsnittede salat blandes i, og gryden tages af komfuret med det samme.   

a) rodfrugterne rives
b) koges klare i en gryde med 50 g smør
c) tilsæt fløden
d) smages til med salt og muskat
e) de kogte tilsmagte rodfrugter kommes i et smurt ildfast fad
f) reven ost drysses over
g) bages i ovn ved 180 grader i ca. 30 min.

Retten anrettes
-
i portionstallerkener
- i bunden fintsnittet salat og abrikos
- kødet skæres i tynde skiver og arrangeres ovenpå!

 

Hindbærmousse

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
200 g hindbær
3 spsk. sukker
1/4 l piskefløde

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Optø hindbærerne i en si.
2. Tilsæt sukkeret.
3. Mos hindbærerne.
4. Pisk fløden.
5. Vend hindbærerne i flødeskummet.