HERREMAD 
   MENU 6. DEC. 2005

REJESUPPE MED FERSKEN
HVIDKÅLSROULETT ER
PANDEKAGER
Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006

 

REJESUPPE MED FERSKEN

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 spsk. karry
1-2 spsk. olie
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse ferskner
2½ dl. fløde
2½ dl. hønse- eller fiskebouillon
200 g. pillede rejer
flute - lun
lidt frisk dild

FREMGANGSMÅDE:

1. Svits løg, hvidløg og karry i fedtstoffet.
2. Tilsæt tomater, ferskensaft, fløde og bouillon.
3. Lad suppe småsimre 15 min.
4. Hak halvdelen af fersknerne.
5. Skær resten i tynde både.
6. Kom de hakkede og bådskårne ferskner og rejerne i suppen.
7. Herefter må suppen ikke koge!
8. Servér suppen varm med et drys frisk dild og et stykke lun flute.

HVIDKÅLSROULETT ER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
500 g hakket svinekød

hakket røget skinke
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½- 1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
merian eller basilikum
1 lille hvidkålshoved
evt. kødsnor
2½ dl bouillon - gerne svinebouillon
ca. 1 spsk tomatpuré
25 g smør
saucejævner

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Rør kødet med salt.
2. Tilsæt peber, æg og revet løg.
3. Tilsæt melet.
4. Rør herefter mælken i.
5. Krydr farsen med lidt hakket, røget skinke, merian eller   basilikum.
6. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
7. Fjern de yderste blade på hvidkålen.
8. Læg kålen i kogende vand 4-5 minutter.
9. Tag den op og tag forsigtigt de 8 yderste blade af en ad gangen.
10. Læg kålbladene 3-4 minutter i kogende vand til de er bløde. 11. Lad dem dryppe af i en si.
12.  Skær det nederste grove stykke af midterribben uden at bladene går i stykker.
13. Bred kålbladene ud på et spækkebræt og fordel farsen på midten af hvert blad.
14. Pak kålen om farsen og bind evt. om pakkerne med en kødsnor eller læg pakkerne med lukningen nedad i en sauterpande eller gryde.
15. Hæld bouillon og tomatpuré ved og lad dolmerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 minutter.
16. Tag dem op og lad dem dryppe af i en si.
17. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun kåldolmerne på begge sider.
18. Tilsæt saucejævner til bouillonen. Smag saucen til med salt og peber.
19. Fjern kødsnor og hæld lidt af saucen over kåldolmerne.
20. Server resten af saucen til sammen med rugbrød.

PANDEKAGER

INGREDIENSER TIL ca. 20 små pandekager:

1 teske sukker
1/4 teske salt
125 gram hvedemel
2 deciliter øl
1 1/4 deciliter mælk
4 stk. Æg
2 Spiseskeer Olie
smør til bagning
Syltetøj, æblemos eller is

FREMGANGSMÅDE:

1. Bland øl, mælk, sukker, salt, hvedemel og rør det til en jævning.
2. Tilsæt æggeblommer og olie og rør det sammen.
3. Lad dejen hvile i 30 minutter.
4. Pisk æggehviderne stive.
5. Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen.
6. Bag pandekagerne i smør.
7. Server dem med syltetøj, æblemos eller is.