HERREMAD 
   MENU 22. nov. 2005

AVOCADO MED ÆGGESALAT OG RYGEOST
VILDTGULLASCH
FRANSK CITRONFROMAGE
Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006

 

AVOCADO MED ÆGGESALAT OG RYGEOST

INGREDIENSER:

2   avocadoer
2   hårdkogte æg
 spsk. mayonaise
  saft fra ½ citron
1  tsk. dijon sennep
50  g. rygeost
  frisk karse
  salt
  peber
FREMGANGSMÅDE:

1. Halver avocadoen og fjern stenen.
2. Hak æggene -
3. og rør med mayonnaise, saft fra citron, dijon, rygeost, salt og         peber. 
4. Vend med masser af frisk karse -
5. og server til de halverede avocadoer ristet rugbrød.

VILDTGULLASCH

INGREDIENSER:

½ tsk. sorte peberkorn
3 korn allehånde
3 enebær
¼ tsk. stødt timian
350 g rådyrkød (fra bladet)
1 lille løg
1 lille fed hvidløg
1 lille gulerod
50 g selleri
½ persillerod
1 tomat
1 spsk. olie
½ spsk. mel
5 dl tør hvidvin
1 tsk. tomatpuré
2 spsk. cremefraiche
nogle dråber citronsaft
sort peber fra kværn
salt

 

FREMGANGSMÅDE:

Ingredienser som i udleverede opskrift (NB! målene i opskriften er til 2 personer), idet hvidvin dog er udskiftet med rødvin. 

Fremgangsmåde: 

1.     Kog 3dl vand med de i opskriften angivne krydderier samt en bouillonterning i 5. minutter. Si vandet.

2.     Rist herefter kødet i olie i en stegegryde.

3.     Hæld vand og ½ l rødvin ved kødet og lad det simre under tæt låg i ca. 1½ time. Prøv selv, hvornår kødet er mørt.

4.     Gør rodfrugterne, løg og tomater samt hvidløg klare og rist rodfrugter, tomat, løg, hvidløg i en gryde således, at det er klar til at simre med de sidste ca. 20 minutter.

5.     Når kødet er mørt tilsættes creme fraiche (gerne lidt mere end der står i opskriften), tomatpure (kun lidt!), samt evt. mere rødvin til der er en passende mængde sovs. Sovsen jævnes. Kan evt. tilsmages med lidt gelé. Men det kan også gøres ved bordet af den enkelte.

 

Retten serveres med en god kartoffelmos. Kog kartoflerne godt møre, mos dem og lav kartoffelmos, brug madfløde til at få den ”jævn”, husk at opvarme fløden. Tager ca. 25 min. at lave efter, at kartoflerne er bragt i kog.

 

FRANSK CITRONFROMAGE

INGREDIENSER:

3 æg delte
100 g. sukker
1 1/2 citron saft og revet skal heraf
5 blade husblas
2 dl. fløde pisket til skum  
pynt:
1/2 dl. fløde

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Æggeblommer, sukker og citronsaft røres godt.
2. Lad husblas'en ligge i vandbad i 10 min.
3. Tag den udblødte husblas op af udblødningsvandet (laves over vandbad) og rører     den i de omrørte æggeblommer, sukker og citronsaft.
4.  Når blandingen begynder at blive jævn, vendes hviderne forsigtigt deri.
5. Flødeskummet blandes i æggeblommerne før hviderne.

6. Fromagen hældes i en form og sættes i køleskabet.