HERREMAD 

   MENU 12. Okt 2021

                    

Gratineret hummer

Ale braiseret andebryst med quino-salat
 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Gratineret hummer

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 stk. hummere

bullet

1 bundt dild

bullet

4 dl hvidvin

bullet

8 fed hvidløg

bullet

80 g rasp

bullet

4 tsk. olie til stegning

bullet

250 g smør

bullet

Salt og peber

 

Tilbehør:

 

bullet

Brød

 

 

Gratineret hummer

Fremgangsmåde:

  1. Ovnen sættes på grill ved 250 grader. Hummerne halveres. Kloen gives et hak
    med en stor kniv.
  2. Læg de halve hummere i et ildfast fad. Hæld 1 tsk. olivenolie henover hver flækket hummer. Smør fordeles ligeledes. Et bundt dild hakkes groft og fordeles. Hvidvinen hældes henover. 8 fed hvidløg skæres i skiver og fordeles på hummerne. Krydr med salt og peber.
  3. Til sidst drysses hummerne med rasp.
  4. Fadet stilles i den brandvarme ovn i ca. 8 minutter, til overfladen er gyldenbrun. De tages ud og spises straks med brød, som eventuelt kan dyppes i lagen fra det ildfaste fad.

Tilbehør:

  1. Brødet kan eventuelt ristes.
     

  Tips: De kan sagtens forberedes i forvejen og sættes i ovnen, når gæsterne kommer
 

Ale braiseret andebryst med quino-salat

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 løg i grove tern

bullet

2 gulerødder i grove tern

bullet

1/2 porre i skiver

bullet

1persillerod i grove tern

bullet

2stk andebryst 250-300 g

bullet

2 tykke skiver bacon

bullet

1 mørk øl (evt Kolding)

 

Andesauce med chokolade:

bullet

Skyen fra anden

bullet

1/2 spk Tomatpure

bullet

1 dl.piskefløde

bullet

salt og peber

bullet

maizena

bullet

1 dl. vand

bullet

mad kulør

bullet

1 tsk.ribsgele

bullet

1-2 stk. mørk chokolade 70-80%

 

Salat med quinoa, rucola og vindruer:

bullet

2 dl. quinoa

bullet

1 ps. rucola

bullet

3 håndfulde vindruer

bullet

1 ps. tørrede

bullet

tranebær

bullet

1 ps. tørrede blåbær

bullet

1 bøtte feta

bullet

1 ps. pinjekærner

 

 

Ale braiseret andebryst med quino-salat

Fremgangsmåde:

  1. Bacon skæres i tern
  2. Skindet på andebrysterne ridses i tern og gnides med salt og peber
  3. Brun andebrysterne i olie i en meget varm gryde med skindsiden nedad i 1 min, til det får farve,vend kødet og gentag ovenstående.
  4. Tag kødet af og brun bacon
    og grøntsagerne videre i 1-2 min, til det har fået farve.
  5. Tag gryden af varmen, skru ned for varmen, læg andebrysterne oven på baconen og grøntsagerne.
  6. Hæld øllen over, lad det stå 5 min uden varme.
  7. Stil gryden på varmen og lad det braisere under låg i 8-12 min.
  8. Lad kødet hvile i ca. 15 min.

Andesauce med chokolade:

  1. Andeskyen indkoges til det halve og tomatpure koges op og jævnes med maizena rørt op i vand. Smages til med salt og peber og fløde.
  2. Chokolade, ribsgele og kulør tilsættes lidt af gangen. Pas på at saucen ikke bliver sort !

Salat med quinoa, rucola og vindruer:

  1. Kog quinoa efter anvisningen på posen og lad den køle af i en salatskål eller serveringsfad.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  3. Skyl rukola og kom den over quinoaen.
  4. Halver vindruerne, fjern eventuelle sten. Kom vindruer, bær, feta og pinjekærner over
    salaten og server