HERREMAD 

   MENU 19. nov. 2019

                    

Smagsprøver fra Grønland

Fyldt svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater

Ferskner med toscadej
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
Smagsprøver fra Grønland

Ingredienser til 4 personer:

bullet

Surprise a La Greenland v/Henning

Smagsprøver fra Grønland

Fremgangsmåde:
 

  1. Henning tegner og fortæller
     

Fyldt svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater

Ingredienser til 4 personer

bullet1 stor svinemørbrad
bullet1 æble i tern
bullet75 g bacon i tern
bullet20 g soltørrede tomater i olie, skåret i tern
bulletsalt
bulletpeber

 

Sauce:

bullet2 rødløg
bulletsmør til stegning
bullet3 dl. appelsinjuice
bullet3 dl hønsefond
bulletsalt
bulletpeber
bulletmaizena udrørt i kold vand
bulletstegesky fra mørbrad

Tilbehør:

bullet1 kg. kartofler i både
bullet1 dl blandede hakkede krydderurter (f.eks. persille, purløg, basilikum, timian)
Fyldt svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater

Fremgangsmåde:

  1. Mørbraden afpudses, og der skæres et snit ned igennem.
  2. Læg et stykke film eller en pose ud på bordet, og læg kødet fladt på filmen. Læg endnu et stykke film ovenpå, og bank med håndfladen til mørbraden er ensartet flad.
  3. Steg bacon på en varm pande uden fedtstof.
  4. Kom æbletern og soltørrede tomater i, og sauter i 2 min.
  5. Fordel fyldet på mørbraden, krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Bøj hver ende ind, og rul kødet sammen, og snør det med kødsnor. Sørg for at mørbraden er lige tyk over det hele.
  7. Mørbraden brunes på alle sider i smør i en stegepande, og steger videre i ovnen ved 160 grader i ca. 30 min.
  8. Lad mørbraden hvile tildækket i ca. 15 min.
  9. Tag kødsnoren af, og skær kødet i 1½ cm tykke skiver.

Sauce:

  1. Varm smørret i en gryde.
  2. Kom rødløgsringe i, og sauter uden at de bliver brune.
  3. Kom appelsinjuice ved, og lad det koge godt op, og tilsæt derefter hønsefonden.
  4. Lad det hele koge igennem i ca. 15 min.
  5. Smag til med salt og peber, og jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand.
  6. Hæld stegeskyen fra mørbraden, og kom det i saucen.

Tilbehør´:

  1. Kog kartoflerne møre, og drys med krydderurteblandingen lige inden servering.

Forslag til yderligt tilbehør:

  1. Smørdampede grønne asparges, forårsløg og søde ærter.
Ferskner med toscadej

Ingredienser til 4 personer
 
bullet1 dåse ferskner (evt. en lille dåse abrikoser)
bullet75 g smuttede og hakkede mandler
bullet75 g sukker
bullet75 g smør
bullet2 spsk. kaffefløde
bullet1½ spsk. mel

Tilbehør: is eller flødeskum

 

Ferskner med toscadej

Fremgangsmåde
  1. Frugterne hældes over i en sigte, så al saften sies fra.
  2. De lægges i et smurt ildfast fad med den runde side opad.
  3. De øvrige ingredienser (mandler, sukker, smør, fløde, mel) røres sammen i en gryde, og massen varmes op, men må ikke koge.
  4. Når den er grødagtig, fordeles den over frugterne.
  5. Desserten bages midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.
  6. Serveres lun med is eller flødeskum.