HERREMAD 

   MENU 06. feb. 2018

Hold 2

                    

 

Thaifiskesuppe

Mørbradgryde

 

                                                                                    

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
 Thaifiskesuppe.

Ingredienser til 4 personer.

 
bullet3-5 cm ingefær
bullet3 fed hvidløg
bullet

2 løg

bullet

2 stængler citrongræs

bullet

4 kaffirlimeblade

bullet

1 spsk gurkemeje

bullet

2 dåser kokosmælk

bullet

250 ml grønsagsbouillon

bullet

3 fileter af hvid fisk som torsk eller lange(Ca. 500g)

bullet

100 g mangetout-ærter eller edamame bønner

bullet

2 håndfulde spinatblade

bullet

1 bundt koriander

bullet

1 1/2 rød chili

bullet

200 g store rejer

bullet

kokosolie til stegning

bullet

saft af 1 lime

bullet

havsalt

 

Thaifiskesuppe

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen, fordi den forebygger en række sygdomme.

Fremgangsmåde:

 

  1.  Skræl ingefær, hvidløg og løg, snit det fint og kom det i en gryde med opvarmet kokosolie.
  2. Skær citrongræsset i fine stykker  og tilsæt citrongræs, kaffirlimeblade og gurkemeje.
  3. Lad det simre i 5 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælken og ca. 150 ml bouillon.
  5. Lad  suppen simre i endnu 15 minutter, indtil det dufter dejligt.
  6. Suppen kan med fordel blendes nu, så de tørrede kaffirlimeblade findeles.
  7. Skær fisken i mindre stykker og kom den i gryden og lad suppen trække i 5 minutter.
  8. Herefter tilsættes ærterne, de skyllede spinatblade, koriander, hakket chili og rejer.
  9. Suppen opvarmes kortvarig, så den koger.
  10. Suppen smages til med limesaft og havsalt.

 Kaffirlimeblade fås tørrede i velassorterede supermarkeder. Hos nogle grønthandlere kan de fås friske.

 

 

Mørbradgryde

Ingredienser til 4 personer

 
bullet2 afpudsede svinemørbrader i 2x2 cm. tern
bullet1 dl. mel
bullet500 g. champignoner
bullet300 g. cocktailpølser
bullet150 g. bacon i tern
bullet1 dåse flåede tomater
bullet4 spsk. koncentreret tomatpuré
bullet2 store løg i små tern
bullet2 spsk. mild paprika
bullet1 tsk. sukker
bullet1 dl. piskefløde
bulletsalt og peber
bulletris

 

Mormordressing

 
bullet1,5 dl piskefløde
bulletSaft af ½ til 1 citron.
bullet2-3 tsk. flydende honning
bulletSalt, peber.

 

 

Mørbradgryde

Fremgangsmåde:

 

  1.  Steg bacon´en. Hæld den i en si og lad fedtet dryppe fra. Sæt den til side.
  2. Skær champignonerne i skiver. Steg dem sammen med løg. Sæt til side.
  3. Læg kødet i en frysepose med mel og ryst det godt sammen.
  4. Steg kødet af flere omgange, så det ikke koger men steger til det har stegeskorpe. Krydr
    med salt og peber undervejs.
  5. Hæld løg og champignoner tilbage i gryden til kødet. Tilsæt paprika og tomatpure og svits et
    par minutter. Tilsæt flåede tomater.
  6. Læg låg på gryden og lad det simre i 1/2 times tid ved svag varme, så det lige akkurat småkoger.
  7. Tilsæt fløde og cocktailpølser og varm igennem i 5 min.
  8. Drys bacon over ved servering.
  9. Server med ris og en god salat med mormordressing.

 

 

Mormordressing

 

  1.  Piskefløden kommes i en skål sammen med citronsaft og honning.
  2. Når dressingen tykner – efter nogle minutter –røres den forsigtigt om og smages til med evt. yderligere citronsaft, honning, salt og peber.