HERREMAD 

   MENU 23. jan. 2018

Hold 2

                    

Røget laks på selleribund med citronsauce

Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat

Vandbakkelser med karamelflødeskum

                                                                       

                                                                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Røget laks på selleribund med citronsauce

Ingredienser til 4 personer.

 
bullet2 dl piskefløde
bullet1 dl hønsebouillon
bullet

4 selleriskiver ca 10x5x1 cm

bullet

4 skiver røget laks

bullet

Citronsaft af ½ citron

bullet

Revet citronskal af ½ citron

bullet

2 laurbærblade

bullet

Frisk kørvel eller dild

bullet

Salt og peber

bullet

Lys saucejævner

bullet

Flütes

Røget laks på selleribund med citronsauce

Fremgangsmåde:

 

  1.   I en gryde hældes fløde, bouillon, laurbærblade, citronsaft og – skal.
  2. Selleriskiverne koges heri i 10 minutter
  3. Selleriskiver og laurbærblade tages op.
  4. Saucen jævnes let med lys saucejævner.
  5. Smag til med salt og peber – evt. tilsættes lidt mere citronsaft.
  6. Selleriskiven lægges på en tallerken.
  7. Saucen hældes over selleriskiven.
  8. Laksen arrangeres pænt ovenpå og pyntes med kørvel/dild.
  9. Serveres med lun flütes.

 

 

 

Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat

Ingredienser til 4 personer

 
bullet800 g nakkefilet
bullet1 tsk salt
bullet

1 tsk peber

bullet

8 knuste enebær

bullet

6 skiver røget bacon

bullet

4-5 spsk smør

bullet

2,5 dl bouillon

bullet

2,5 dl fløde

bullet

ribsgele

bullet

tyttebær

bullet

2 æbler

 

Waldorfsalat

 
bullet2 æbler
bullet4 stilke bladselleri
bullet

150 g stenfri druer

bullet

75 g valnødder

bullet

200 g cremefraiche 18%

bullet

(evt. tsk. Sukker)

bullet

Salt

bullet

Citronsaft

 

Små ovnbagte kartofler

 

bullet1 kg små kartofler
bulletOlivenolie
bulletSalt og peber
bulletTimian, oregano, basilikum

Nakkefilet stegt som vildt med Waldorfsalat

Fremgangsmåde:

 

  1.  Gnid kødstykket med salt, peber og knust enebær
  2. Omvikl kødstykket med baconskiver og snør med bomuldsgarn
  3. Smelt fedstoffet gyldent og brun kødet på alle sider.
  4. Hæld 1,5 dl af bouillonen ved og lad kødet stege i ca.1,5 timer.
  5. Vend kødet når ca. halvdelen af stegetiden er gået.
  6. Tag kødet op og hold det varmt.
  7. Kom resten af bouillonen og fløden i stegeskyen og bring den i kog.
  8. Jævn saucen og smag til med ribsgelé.
  9. Skær kødet i skiver og server det med halve æbler med tyttebær eller gelé.

 

Waldorfsalat

 

  1.  Skær æbler i fine tern
  2. Snit bladselleri i tynde skiver
  3. Halver druerne
  4. Hak valnødderne groft
  5. Smag cremefraichen til med (sukker), salt og citronsaft og vend med æbler,
    bladselleri, druer og valnødder, Lad evt. salaten trække på køl i 30 minutter.

 

 

Små ovnbagte kartofler

 

  1.  Skrub kartoflerne med en børste og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Hæld lidt olivenolie i og vend dem i det.
  3. Drys med salt, peber og de andre krydderier
  4. Bag kartoflerne ved 200-225 grader til de er møre (ca. 40 min.)

 

 

Vandbakkelser med karamelflødeskum 

Ingredienser til 4 personer

Karamelflødeskum

bullet3 spsk. sukker
bullet¼ l piskefløde
bullet4 store blommer i halve
bullet½ tsk. knust engelsk lakrids

 

Vandbakkelser 8 stk

bullet1 dl vand
bullet50 g smør
bullet1 tsk sukker
bullet5 spsk hvedemel
bullet2 sammenpiskede æg (ca 1 dl)
bulletPynt: flormelis eller knust lakrids

Bagetid for blommer: ca 45 min. ved 200 grader

Bagetid for vandbakkelser: ca. 25 min. ved 200 grader

 

Vandbakkelser med karamelflødeskum  

 

Karamelflødeskum:

  1.  Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme til det er gyldent.
  2. Tilsæt 1 ½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til
    karamellen er opløst igen. Frys cremen i ca. 1 time.

Blommer

  1.  Læg blommerne i en bradepande og drys med sukker og lakrids. Bag dem øverst i
    ovnen og køl af.
     

Vandbakkelser

  1. Bring vand og smør i kog. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen til den slipper gryde  og  ske.
  2.  Lad dejen køle lidt af.
  3. Rør (pisk) lidt efter lidt ¾ dl af æggene i dejen.
  4. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
  5. Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15-20 min.
  6. Pisk resten af fløden til et let skum.
  7. Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt.
  8. Flæk vandbakkelserne og fordel karamelflødeskummet, blommer og det hvide flødeskum på underne.
  9. Læg overne på og pynt med flormelis og lakrids, Server straks.