HERREMAD 

   MENU 27. NOV. 2007

HOLD 2

LETTUCE-SUPPE MED KØDBOLLER

KYLLING I GUL KARRY PASTA

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

LETTUCE-SUPPE MED KØDBOLLER

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

1 kylling

bullet

300 g flæskefars

bullet

2 ds. saltet lettuce (kål)

bullet

2 stk. hvidløg

bullet

2 stk. koreander

bullet

1 løg

bullet

2 forårsløg

bullet

l glasnudler

bullet

2 spsk. fiskesauce

bullet

1 tsk. af det tredje krydderi 

bullet

½ tsk. hvid peber

bullet

8 hele peberkorn

bullet

1 tsk. sukker

bullet

1 tsk. salt

bullet

1 l vand

bullet

1 kop Dried Black (tørrede sky -øre svampe) Fungus

FREMGANGSMÅDE:

 

 1. Kom glasnudler i en gryde og hæld varmt vand over. Lad dem stå i 15 minutter hvorefter vandet sies fra.     Læg glasnudlerne på en tallerken, og stil den til side.
 2. Skyl koreanderen godt under vandhanen og rens roden grundigt. Roden skæres fra og gemmes.            Koreanderstængel og -blade skæres i ca. 2 cm stykker.                                 Kom det på en lille tallerken, og stil den til side.
 3. Skyl forårsløgene grundigt under vandhanen og skær dem op i ca. 2 cm stykker.                                          Kom dem på en lille tallerken ,og stil den til side.
 4. Saltet lettuce tages op af dåsen og skæres i små stykker.                      Kom det på en lille tallerken, og stil den til side.                                           Væden i dåsen gemmes til senere.
 5. Snit et helt hvidløg i små tern.           Tag en pande og kom lidt olie i bunden, hæld hvidløgene i og rist dem gyldne. Kom de ristede hvidløg på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af.   Læg dem på en lille tallerken, og stil den til side.
 6. Ca. en stor kop svampe kommes i en gryde og overhældes med lunken vand. Lad dem stå ca. 15 minutter.       Derefter gnides svampene godt med hænderne og skylles efter i lunken vand.                                     Svampene skæres i små stykker, kun bladene bruges.                               Læg dem på en lille tallerken, og stil den til side.
 7. Skær kødet fra kyllingen og kom skroget og alle benene i en gryde med 2 liter vand. Tilsæt 1 løg, 2 fed hvidløg, 8 hele peberkorn, 1 koreanderrod og lidt salt.                                                 Kog det hele i mindst ½ time hvorefter suppen sies.
 8. Kom farsen i en skål og rør den godt sammen med 2 spsk. fiskesauce, ½ tsk. hvid peber og 1 tsk. det tredje krydderi.                                          Når farsen er rørt godt laves små kødboller der lægges på en tallerken.
 9. Ca. 1,2 liter af suppen hældes i en gryde og varmes op med den skårne lettuce og saften derfra og med svampene.        Når suppen koger kommes kødbollerne i, og det hele koger i ca. 4 minutter. Skum af - og smag til med fiskesauce og sukker, tilsæt glasnudlerne og lad det koge et par minutter mere, tilsæt de ristede hvidløg, koreander og forårsløg.

Suppen er nu klar til servering, evt. med ris.

 
KYLLING I GUL KARRY PASTA

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 stk. kyllingebryst
bullet3 store kartofler
bullet2 store løg
bullet1 ds. kokosmælk
bullet½ dl. vand
bullet2 spsk. gul karrypasta
bullet3 spsk. fiskesauce
bullet2 tsk. sukker
bullet½ tsk. af  det tredje krydderi

 

FREMGANGSMÅDE:
 1. Hvert kyllingebryst udbenes og deles i 4-5 stykker. De skylles godt i koldt vand.                                              Læg dem på en stor tallerken og stil dem til side.
 2. Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Skyl dem.                                Læg dem på en stor tallerken og stil den til side.
 3. Pil skallen af løgene og skær hvert løg i 6 både.                                           Læg dem på en lille tallerken, og stil den til side.
 4. Kom kokosmælk og vand i en gryde, og varm den op. Rør rundt til man får en ensartet blanding.                              2/3 af blandingen hældes over i en anden gryde, og når det koger tilsættes karrypastaen under omrøring.
 5. Nu tilsættes kyllingestykkerne der vendes godt i blandingen. Tilsæt resten af kokosmælken og kartoflerne.
 6. Lad retten koge op og skru derefter ned for varmen og lad retten simre i ca. 20 minutter.
 7. Nu tilsættes løg, og retten smages til med sukker, det tredje krydderi og fiskesauce. Lad retten simre i ca. 5 minutter indtil løgene er møre. Retten serveres varm med agurkesalat og ris.